Steven Seagal orosz lett

2016 november 3., csütörtök 12:43
212

Vlagyimir Putyin orosz elnök orosz állampolgárságot adományozott Steven Seagal amerikai filmszínésznek és harcművésznek – közölte a Kreml.

A 64 éves, „7 danos aikidomester” és volt hollywoodi akcióhős a dzsúdós Putyin barátja. Seagal ügynökén keresztül közölte, hogy „rendkívüli módon hálás” az állampolgárságért, amit Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő szerint azért kapott meg, mert törekedett annak megszerzésére, és mert meleg érzéseket táplál Oroszország iránt.

Fotó: AFP / RIA-NOVOSTI/ POOL / Alexei Nikolsky Fotó: Alekszej Nikolszkij/RIA Novosti/AFP

Steven Seagal nyíltan kiállt a Krím Oroszország általi, Ukrajnától való elcsatolása mellett. A színész két éve a Rosszijszkaja Gazetának azt mondta, az annexió – amit az ENSZ-tagállamok túlnyomó többsége nem ismer el – „nagyon ésszerű lépés volt” a félsziget orosz ajkú lakosságának védelmében és a szevasztopoli haditengerészeti bázis biztosítás szempontjából.

Seagal, aki Kaliforniában nőtt fel, többször kijelentette, hogy oroszországi és mongol felmenőkkel rendelkezik. (A Moszkovszkij Koszomolec szerint apai nagyapja, a Minszkben született Nátán Zigelman nevét angolosította a színész.) A volt mozisztár gyakran megfordul Oroszországban, és az Interfax hírügynökség szerint egy szeptemberi szahalini látogatásán kijelentette, hogy fel szeretné venni a helyi állampolgárságot, hogy több időt tölthessen el orosz barátaival.

Steven Seagal január óta szerb állampolgár is. A BuzzFeed az orosz elnök a G8 csoport 2013-as csúcstalálkozóján felvetette amerikai hivatali partnerének, Barack Obamának, hogy a színész-harcmester legyen Oroszország tiszteletbeli konzulja Kaliforniában, de az állítólagos terv nem valósult meg.

Puytin korábban más ismert személyiségeknek is adományozott orosz állampolgárságot, köztük Gerard Depardieu francia színművésznek és Roy Jones Jr. amerikai volt profi ökölvívó világbajnoknak. Mindketten támogatták a Krím Oroszországhoz csatolását. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt