Távozik Spéder fő embere az Index.hu Zrt. igazgatóságából

2016 november 3., csütörtök 16:51
135

A Magyar Nemzet ír arról, hogy a kormányzati kegyekből kibukott Spéder Zoltán médiabirodalmában ismét fontos változások történtek: legfontosabb bizalmi embere, Balogh Gabriella lemondott az Index.hu Zrt. igazgatósági tagságáról.

Balogh több mint hét év után távozik az Indexet kiadó vállalat vezetői posztjáról. Korábban, ugyanúgy, mint Spéder, az OTB Bank vezetőségének volt tagja, majd követte Spédert az FHB Bank igazgatóságába is. Balogh emellett elnökségi tag a Csányi Sándor vezette MLSZ-ben is.

Spéder médiabirodalmából nemrég adott el egy fontosabb szeletet, a Portfólió.hu-t és a Pénzcentrum.hu-t működtető Net Média Zrt.-t, épp a Balogh és Bán Zoltán tulajdonában lévő NT2016 Kft.-nek.

Spéder Zoltán utolsó megmaradt vállalata az Indexet is kiadó CEMP, miután nyár végén áron alul adta el a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt.-ben lévő tulajdonrészét, majd október közepén 7,5 milliárdért vált meg a bankjától, az FHB-től.

Spéder Zoltán és Orbán Viktor viszonyának alakulásáról ezt a cikkünket érdemes elolvasni:

2016 október 14., péntek 18:14

Az Orbán-kormány majdnem egy birodalmat adott neki, aztán mindent kicsavartak a kezéből. Már csak az Indexről nem látszik, hogy kié lett. Állítólag titkos hangfelvételei mentették meg attól, hogy még nagyobb bajba kerüljön.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt