Távozik Spéder fő embere az Index.hu Zrt. igazgatóságából

POLITIKA
2016 november 03., 16:51
comments 135

A Magyar Nemzet ír arról, hogy a kormányzati kegyekből kibukott Spéder Zoltán médiabirodalmában ismét fontos változások történtek: legfontosabb bizalmi embere, Balogh Gabriella lemondott az Index.hu Zrt. igazgatósági tagságáról.

Balogh több mint hét év után távozik az Indexet kiadó vállalat vezetői posztjáról. Korábban, ugyanúgy, mint Spéder, az OTB Bank vezetőségének volt tagja, majd követte Spédert az FHB Bank igazgatóságába is. Balogh emellett elnökségi tag a Csányi Sándor vezette MLSZ-ben is.

Spéder médiabirodalmából nemrég adott el egy fontosabb szeletet, a Portfólió.hu-t és a Pénzcentrum.hu-t működtető Net Média Zrt.-t, épp a Balogh és Bán Zoltán tulajdonában lévő NT2016 Kft.-nek.

Spéder Zoltán utolsó megmaradt vállalata az Indexet is kiadó CEMP, miután nyár végén áron alul adta el a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt.-ben lévő tulajdonrészét, majd október közepén 7,5 milliárdért vált meg a bankjától, az FHB-től.

Spéder Zoltán és Orbán Viktor viszonyának alakulásáról ezt a cikkünket érdemes elolvasni:

2016 október 14., 18:14
Spédernek fel kellett állnia az asztaltól

Az Orbán-kormány majdnem egy birodalmat adott neki, aztán mindent kicsavartak a kezéből. Már csak az Indexről nem látszik, hogy kié lett. Állítólag titkos hangfelvételei mentették meg attól, hogy még nagyobb bajba kerüljön.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.