A hvg.hu szerint nem Rogán Antal, hanem felesége vakációzott a gyerekekkel Dubajban

POLITIKA
2016 november 08., 15:45
comments 309

Az Együtt politikusa, Juhász Péter beszélt arról november elején, hogy Rogán Antal propagandaminiszter egy ötcsillagos dubaji hotelben vakációzott a bejelentést megelőző napokban. Rogán minisztériuma azonnal cáfolta mindezt, és most a hvg.hu arról ír, hogy joggal, a miniszter valóban nem járt az említett hotelben, viszont családja igen.

Viszont a lap dubaji forrása szerint Rogán Antal felesége, Rogán Cecília valóban az ötcsillagos Atlantis the Palm Hotelben járt két gyermekükkel közösen az említett időszakban.

A hvg.hu megkereste Rogán minisztériumát ezzel az információval, ahonnan egy olyan üzenetet kaptak válaszul, melyben egyrészt Juhász Pétert Portik Tamás sameszaként jellemezték, másrészt írták azt is, hogy „úgy tűnik, hogy a magyar sajtó egy része Juhász Péter hazugság gyárában dolgozik”, a Rogán Cecíliára vonatkozó kérdést viszont azzal oldották meg, hogy

„hogy a miniszter úr vagy felesége és gyermekei hol töltik a szabadidejüket, magánügy”.

Juhász Péter eredeti posztjában még az is szerepelt, hogy Rogán a Valton Security tulajdonosával, Varga Lajossal járt Dubajban. Varga közleményben jelentette be, hogy

„az iskolai őszi szünetben feleségével és gyermekeivel szabadságát töltötte Dubajban”,

és a sajtóban megjelent híresztelésekkel ellentétben nem nyaralt együtt és nem is találkozott Rogán Antallal.

A hvg.hu most megkereste ismét a Valtont, arra voltak kíváncsiak, hogy Varga találkozott-e kinn Rogán Antal családjával, erre viszont már nem válaszoltak, csak azt ismételték meg, hogy az eredeti közleményben megjelent állásfoglalás számít.

Rogán minisztériumának sajtóosztályát mi is megkerestük, arra voltunk kíváncsiak, hogy:

  • Rogán Antal felesége, Rogán Cecília járt Dubajban az elmúlt egy hónapban? Ha igen, a házaspár gyerekei is ott voltak?
  • Milyen ügyben járt ott Rogán Cecília, és milyen pénzből? Az Atlantis the Palm szállodában szállt meg?
  • Rogán Cecília találkozott Varga Lajossal, a Valton Security tulajdonosával?
  • Miért nem árulták ezt el már akkor, amikor az eredeti kérdést feltettük arról, hogy Rogán Antal járt-e Dubajban?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.