Angela Merkel attól tart, hogy Oroszország megpróbálja befolyásolni a jövő évi német választás eredményét

külföld
2016 november 08., 16:05
comments 91

A német kancellár szerint a jövő évi választásokat cybertámadások vagy dezinformációs kampányok révén próbálhatják majd meg befolyásolni az oroszok.

Már jelenleg is kezelnünk kell az Oroszországból érkező internetes támadásokat és az onnan érkező hamis információkat.

- mondta el Merkel a norvég miniszterelnökkel, Erna Solberggel közösen tartott sajtótájékoztatóján. Majd hozzátette, hogy ez napi szintű feladatot jelent most, és arra számít, hogy mindez szerepet játszhat majd a választási kampány idején is.

Erna Solberg és Angela Merkel (Cuneyt Karadag / ANADOLU AGENCY)
photo_camera Erna Solberg és Angela Merkel (Cuneyt Karadag / ANADOLU AGENCY)

Merkel minderre azután válaszolt, hogy egy újságíró megkérdezte, elképzelhető-e olyan típusú cybertámadás Németország ellen, mint amit az amerikai Demokrata Párt kapott be a közelmúltban. Az amerikai hackertámadások után a hatóságok hivatalosan is megvádolták Oroszországot azzal, hogy megpróbálják befolyásolni a választások kimenetelét.

A német titkosszolgálat idén már többször megvádolta Oroszországot sorozatban elkövetett cybertámadások miatt. Az egyik a német parlament alsóházának informatikai rendszerét érinthette. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.