Angela Merkel attól tart, hogy Oroszország megpróbálja befolyásolni a jövő évi német választás eredményét

külföld
2016 november 8., 16:05
comments 97

A német kancellár szerint a jövő évi választásokat cybertámadások vagy dezinformációs kampányok révén próbálhatják majd meg befolyásolni az oroszok.

Már jelenleg is kezelnünk kell az Oroszországból érkező internetes támadásokat és az onnan érkező hamis információkat.

- mondta el Merkel a norvég miniszterelnökkel, Erna Solberggel közösen tartott sajtótájékoztatóján. Majd hozzátette, hogy ez napi szintű feladatot jelent most, és arra számít, hogy mindez szerepet játszhat majd a választási kampány idején is.

photo_camera Erna Solberg és Angela Merkel (Cuneyt Karadag / ANADOLU AGENCY)

Merkel minderre azután válaszolt, hogy egy újságíró megkérdezte, elképzelhető-e olyan típusú cybertámadás Németország ellen, mint amit az amerikai Demokrata Párt kapott be a közelmúltban. Az amerikai hackertámadások után a hatóságok hivatalosan is megvádolták Oroszországot azzal, hogy megpróbálják befolyásolni a választások kimenetelét.

A német titkosszolgálat idén már többször megvádolta Oroszországot sorozatban elkövetett cybertámadások miatt. Az egyik a német parlament alsóházának informatikai rendszerét érinthette. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt