A szlovákok nekimennek az Erasmusnak

eu
2016 november 15., 08:17
comments 90

Az Európai Bizottság a költségvetési tervek szerint 2020-ig 200 millió eurót költene az európai diákcsereprogramra, az Erasmusra, csakhogy a szlovákok ezt megfúrnák, csak 100 millió eurót hagynának rá jóvá – derítette ki a Politico.

Az európai roamingdíjak elleni fellépés után ez is felháborodást szülhet, hiszen az Erasmus az EU egyik legnépszerűbb vívmánya, az 1987-es indulása óta több mint 3 millió diák élt a lehetőséggel.

Allan Päll, az Európai Ifjúsági Fórum főtitkára azt mondta, hogy az európai vezetők mindig arról beszélnek, hogy az ifjúság a legfontosabb, de nem eszerint cselekednek.

Az Erasmus egyébként Navracsics Tibor területe, ő az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa. Nem hagyhatja, hogy legyőzze Szlovákia.

Update: Navracsics Tibor munkatársa közölte, hogy a Politico cikkével ellentétben az említett 200 millió az alapköltségvetés növelését jelentené, tehát 200 millió plusz emelés helyett csak 100 milliós emelés várható.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.