A szlovákok nekimennek az Erasmusnak

Az Európai Bizottság a költségvetési tervek szerint 2020-ig 200 millió eurót költene az európai diákcsereprogramra, az Erasmusra, csakhogy a szlovákok ezt megfúrnák, csak 100 millió eurót hagynának rá jóvá – derítette ki a Politico.

Az európai roamingdíjak elleni fellépés után ez is felháborodást szülhet, hiszen az Erasmus az EU egyik legnépszerűbb vívmánya, az 1987-es indulása óta több mint 3 millió diák élt a lehetőséggel.

Allan Päll, az Európai Ifjúsági Fórum főtitkára azt mondta, hogy az európai vezetők mindig arról beszélnek, hogy az ifjúság a legfontosabb, de nem eszerint cselekednek.

Az Erasmus egyébként Navracsics Tibor területe, ő az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa. Nem hagyhatja, hogy legyőzze Szlovákia.

Update: Navracsics Tibor munkatársa közölte, hogy a Politico cikkével ellentétben az említett 200 millió az alapköltségvetés növelését jelentené, tehát 200 millió plusz emelés helyett csak 100 milliós emelés várható.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.