Tett bárki panaszt az október 23-i sípolós rendezvényen a Kossuth teret biztosító Valton Security ellen? Naugye

2016 november 18., péntek 15:13
58

Semmilyen jogszabály nem tiltja, hogy a nemzeti ünnepek biztosításába privát cégeket is bevonjanak - írta Simicskó István honvédelmi miniszter Fodor Gábornak, aki arról érdeklődött, hogy miért a Valton Security tartotta fent a rendet az október 23-i Kossuth téri rendezvényen.

A Valtont 20 millióért bízták meg, nem egészen világos, hogy miért volt erre szükség.

A téren a valtonosok kordonokat állítottak fel, táskákba néztek bele, sípokat vettek el és tapostak össze, és nem engedték be például az Orbán Viktor kifütyülésére felszólító Juhász Pétert, de azokat sem, akik dudával próbálkoztak. A verekedéseket-dulakodásokat viszont nem akadályozták meg.

Simicskó szerint ez volt a Valton feladata:

„A biztonsági cég a Kossuth tér egyetlen helyszínén sem végzett motozást, a rendőri szervekkel a helyszínen együttműködve, a hatályos jogszabályi rendelkezések betartásával, kizárólag a megemlékezők csomagjait vizsgálta át a rendezvénytérbe történő belépése során, a közbiztonságra veszélyes eszközök kiszűrése céljából.”

Vagyis Simicskó szerint nem a sípokra vadásztak. Végül azzal zárja a választ, hogy minden rendben volt:

„A Valton-Sec Kft. a rendezvény biztosítása kapcsán a jogszabályoknak megfelelően járt el, tevékenységével összefüggésben biztonsági kockázat nem merült fel. Részéről a rendezvény előkészítése során az állampolgárok szabad mozgása nem került jogellenesen korlátozásra, olyan személyről sincsen tudomásunk, aki bármilyen okból panasszal, vagy kártérítési igénnyel élt volna a Valton-Sec Kft. nem jogszerű eljárása miatt a rendezvény idején, vagy azt követően.”

Vagyis mivel senki nem tett panaszt, minden a lehető legnagyobb rendben volt. Való igaz, Juhász Péter a Miniszterelnökséget perli, nem a Valtont.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt