Lázár János kiáll a szolnoki fideszes polgármester mellett, aki a nyugdíjasokat hülye vén kurváknak nevezte

2016 november 24., csütörtök 20:27
150

Az MSZP közel két hete hozta nyilvánosságra a szolnoki önkormányzat október végi közgyűlésének felvételét, amin hallani lehetett, ahogy Szalay Ferenc fideszes polgármester vén kurvákat emleget az egyik nyugdíjas lakó felszólalása után, aki néhány társával a házuk elé tervezett út és parkoló ellen tiltakozott.

Miután a botrány kirobbant, Szalay azzal védekezett, hogy nem a közgyűlésen felszólaló Rimaszombati Imrénére mondta, hogy „ennyi hülye vén kurvát”, még ha a mondat közvetlenül az idős nő felszólalása után hangzott is el.

Szalay Ferenc nem vette észre, hogy bekapcsolva maradt a mikrofonja, és hallatszik, amint beszól az idős szolnoki asszonyoknak

Később az MTI-nek elküldött közleményében közölte: „Aki ismer engem, az pontosan tudja, számomra mennyire fontosak az idősek, mennyire sokat adok véleményükre és tanácsaikra.” Azt is mondta, hogy reméli, a szolnoki nyugdíjasklubokkal, idősügyi tanáccsal végzett munkát nem befolyásolják a jövőben a „helytelenül elmondott” szavak, és az emiatt érkező politikai támadások.

Pedig a teljes hangfelvételből kiderül, hogy Szalay Ferenc tényleg az idős lakót vén kurvázta le.

Ma délelőtt a DK és az MSZP tüntetést szervezett Szolnokon, mondván, nem lehet más megoldás, mint Szalay Ferenc lemondása. Az RTL Klub szerint ott voltak azok a nyugdíjasok is, akiket Szalay hülye vén kurváknak nevezett, de erről nem akartak beszélni.

A tüntetők petíciót is át akartak adni a polgármesternek, de Szaly éppen akkor nem volt ott a közgyűlésen, pedig előtte is utána ott volt.

Helyette az alpolgármester vette át a petíciót.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón kiállt a polgármester mellett:

„Természetesen nem engedhet meg a városvezető ilyen szavakat magának, nem is kérdés. (...) Nem csak a kötelező, hanem a személyes lojalitás is azt mondatja velem, hogy még hogyha valamelyik barátja vagy szövetségese az embernek iszonyatos hülyeséget csinál, még akkor is kitart mellette.”

Nem csoda, hiszen vége a politikailag korrekt világnak!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt