Lázár János kiáll a szolnoki fideszes polgármester mellett, aki a nyugdíjasokat hülye vén kurváknak nevezte

politika
2016 november 24., 20:27
comments 145

Az MSZP közel két hete hozta nyilvánosságra a szolnoki önkormányzat október végi közgyűlésének felvételét, amin hallani lehetett, ahogy Szalay Ferenc fideszes polgármester vén kurvákat emleget az egyik nyugdíjas lakó felszólalása után, aki néhány társával a házuk elé tervezett út és parkoló ellen tiltakozott.

Miután a botrány kirobbant, Szalay azzal védekezett, hogy nem a közgyűlésen felszólaló Rimaszombati Imrénére mondta, hogy „ennyi hülye vén kurvát”, még ha a mondat közvetlenül az idős nő felszólalása után hangzott is el.

Szalay Ferenc nem vette észre, hogy bekapcsolva maradt a mikrofonja, és hallatszik, amint beszól az idős szolnoki asszonyoknak
photo_camera Szalay Ferenc nem vette észre, hogy bekapcsolva maradt a mikrofonja, és hallatszik, amint beszól az idős szolnoki asszonyoknak

Később az MTI-nek elküldött közleményében közölte: „Aki ismer engem, az pontosan tudja, számomra mennyire fontosak az idősek, mennyire sokat adok véleményükre és tanácsaikra.” Azt is mondta, hogy reméli, a szolnoki nyugdíjasklubokkal, idősügyi tanáccsal végzett munkát nem befolyásolják a jövőben a „helytelenül elmondott” szavak, és az emiatt érkező politikai támadások.

Pedig a teljes hangfelvételből kiderül, hogy Szalay Ferenc tényleg az idős lakót vén kurvázta le.

Ma délelőtt a DK és az MSZP tüntetést szervezett Szolnokon, mondván, nem lehet más megoldás, mint Szalay Ferenc lemondása. Az RTL Klub szerint ott voltak azok a nyugdíjasok is, akiket Szalay hülye vén kurváknak nevezett, de erről nem akartak beszélni.

A tüntetők petíciót is át akartak adni a polgármesternek, de Szaly éppen akkor nem volt ott a közgyűlésen, pedig előtte is utána ott volt.

Helyette az alpolgármester vette át a petíciót.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón kiállt a polgármester mellett:

„Természetesen nem engedhet meg a városvezető ilyen szavakat magának, nem is kérdés. (...) Nem csak a kötelező, hanem a személyes lojalitás is azt mondatja velem, hogy még hogyha valamelyik barátja vagy szövetségese az embernek iszonyatos hülyeséget csinál, még akkor is kitart mellette.”

Nem csoda, hiszen vége a politikailag korrekt világnak!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.