Matolcsy azt állítja, nem lakott „a blöffnek bizonyult lakásban”

2016 november 28., hétfő 14:46
121

Miután az MSZP-s Bárándy Gergely a Parlamentben megkérdezte, valóban Patai Mihálytól, a Magyar Bankszövetség elnökétől bérel-e luxuslakást, Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke azt mondta: nem szerepeltek tények a kérdésben, a feltett kérdésekre pedig már korábban válaszolt a parlamentben, de a szintén szocialista Szakács Lászlónak is, aki huszonhétszer írta meg kérdéseit az MNB-nek.

Matolcsy megint azzal érvelt, hogy egy Mészáros Lőrinc-közelbe került, szétvert újság írta meg a sztoriját:

„Egy megszűnt újság valótlan információjára építve bombáz engem és másokat különböző vélt, hamis állításokkal.”

Az MTI szerint úgy fogalmazott:

„Hogy az állandó lakhelyemen mikor lakom és mikor nem, (…) ez aztán végképp nem tartozik önre, ahogy az sem tartozik önre, hogy mikor és milyen helyen tartózkodom, amikor nem az állandó lakhelyemen vagyok.”

Bárándy Gergely azt ígérte, Matolcsy válaszát eljuttatja az Európai Központi Bank vezetőinek és a többi európai jegybank vezetőinek, mire Matolcsy visszakérdezett: „Vajon ki és miért fizetne bárkinek bármilyen lakbért vagy átalányt vagy bármit, ha egy lakásban vagy egy házban, vagy egy kerületben vagy egy városban nem lakik?”

Szerinte az MSZP-s képviselő most a parlamentben próbálja őt lejáratni, mivel perben állnak.

Bárándy arról is kérdezte, miért ad több 100 ezres fizetést a barátnőjének, de Matolcsy erről a témáról egy szót sem szólt.

Blöff till death

A szintén MSZP-s Szakács László is azt firtatta, hogy betartották-e a jogszabályokat, amikor 2011-ben rendelkeztek a magán-nyugdíjpénztári megtakarítások jelentős részéről, 511 milliárd forintról, ugyanis csak 2011. május 31-én lett meg arra a jogszabályi felhatalmazás, hogy 3 héttel korábban egy meghívásos pályázaton a Patai Mihály fémjelezte UniCredit Bankhoz kerülhessen ez az összeg.

Az MTI szerint Matolcsy erre azt mondta, hogy a képviselő kérdése mögött az áll, hogy ő is bedőlt egy „blöffsorozatnak”, és ehhez sorolta azt a hírt, Szemerey Tamás 600 millió forintot kapott az MNB-től meg az alapítványaitól a vs.hu támogatására, holott szerinte ez soha nem volt igaz, mert – állítása szerint – Szemerey Tamás nem volt tulajdonosa a portálnak.

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke az Országgyűlés plenáris ülésén (Fotó: Kovács Attila / MTI) Fotó: Kovács Attila

Matolcsy azt mondta, a képviselő annak a hamis állításnak is bedőlt, hogy valakik ellopták az MNB által az alapítványoknak adott 250 milliárd forintot. Matolcsy György szerint a képviselő annak a blöffnek is bedőlt, hogy „valaki valahol azt gondolta, hogy szerény személyem Patai Mihály lakásában lakik”. Közölte, törvény szabályozta az Államadósságkezelő Központ 2011-es döntéseit. Ennek aztán végképp nem volt köze hozzá, hogy „én most nem laktam és nem lakom a blöffnek bizonyult lakásban”. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt