Csak öt túlélője van a brazil focicsapat légikatasztrófájának

Mindössze öten élték túl a Chapecoense focicsapatának légikatasztrófáját. A brazil elsőosztályú csapat egy British Aerospace 146-os típusú chartergéppel tartott Bolíviából a kolumbiai Medellinbe, ahol a helyi Atletico Nacionallal játszottak volna a Copa Sudamericana döntőjének odavágóján.

A csapat helyi idő szerint délután 3:35-kor a brazíliai Sao Paolóból kelt útra, de a gép előbb Bolíviában szállt le, ahonnan csak este tízkor indult tovább Medellinbe. Nem sokkal a landolás előtt a gép vészjelzést adott le elektromos hiba miatt, aztán Medellin közelében a hegyek között lezuhant.

Az első hírek szerint a 72 utasból és a 9 fős személyzetből hatot élve menekítettek ki a roncsok közül, de egyikük a kórházba szállítás során belehalt sérüléseibe. Így végül csak öten élték túl a tragédiát,

a csapat három játékosa, Alan Ruschel, Marcos Danilo és Jakson Follman; Jimena Suárez légikísérő és Rafale Henzel újságíró.

(Via Nemzeti Sport)

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.