Csak öt túlélője van a brazil focicsapat légikatasztrófájának

külföld
2016 november 29., 11:10
comments 57

Mindössze öten élték túl a Chapecoense focicsapatának légikatasztrófáját. A brazil elsőosztályú csapat egy British Aerospace 146-os típusú chartergéppel tartott Bolíviából a kolumbiai Medellinbe, ahol a helyi Atletico Nacionallal játszottak volna a Copa Sudamericana döntőjének odavágóján.

link Forrás

A csapat helyi idő szerint délután 3:35-kor a brazíliai Sao Paolóból kelt útra, de a gép előbb Bolíviában szállt le, ahonnan csak este tízkor indult tovább Medellinbe. Nem sokkal a landolás előtt a gép vészjelzést adott le elektromos hiba miatt, aztán Medellin közelében a hegyek között lezuhant.

Az első hírek szerint a 72 utasból és a 9 fős személyzetből hatot élve menekítettek ki a roncsok közül, de egyikük a kórházba szállítás során belehalt sérüléseibe. Így végül csak öten élték túl a tragédiát,

a csapat három játékosa, Alan Ruschel, Marcos Danilo és Jakson Follman; Jimena Suárez légikísérő és Rafale Henzel újságíró.

(Via Nemzeti Sport)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.