Az Ügyvédi Kamara szerint is összeférhetetlen Rogán kedvenc ügyvédje

POLITIKA
2016 november 30., 10:26
comments 73

Juhász Péter még két héttel ezelőtt hívta fel a figyelmet a Facebookon, hogy dr. Kertész Balázs ügyvéd - aki több, Rogán Antalhoz köthető gyanús ügyben is feltűnt - nem is lehetne aktív ügyvéd, hiszen tulajdonosa és ügyvezetője a Monavis Consulting nevű cégnek, aminek Aulich utcai irodájába Rogán és Habony Árpád is fel-felugrik elszürcsölni egy jó kávét.

Tényi István a közérdekű bejelentések és feljelentések abszolút bajnoka az Ügyvédi Kamaránál is jelezte ezt.

A kamara a válaszában elismerte, hogy Kertész összeférhetetlen, és ezt írták:

„indokolt az összeférhetetlenségi eljárás kezdeményezése, s ennek keretében dr. Kertész Balázs ügyvéd kartárs felhívása, hogy az összeférhetetlenséget 30 napon belül szüntesse meg”.

Ha ez nem történik meg, kizárják a kamarából. Persze ennél nagyobb retorziótól azért Kertésznek nem kell tartania.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.