Hosszú Katinka: „Az eddigi kultúrát fel kell váltsa egy demokratikusabb működés”

Tbg
sport
2016 december 01., 20:53
comments 130

„A magyar úszósport megmutatta, hogy a vészterhes időkben olyan összefogásra képes, ami eddigi történetében páratlan”

kommentálta Gyárfás Tamásnak a Magyar Úszó Szövetség éléről történt távozását Hosszú Katinka olimpiai bajnok, aki kiállásával mindvégig katalizálta a folyamatot.

Az úszó szerint Gyárfás távozása „egy új korszak kezdetét jelenti”, de írásában mindenkit arra figyelmeztet, az igazán nehéz feladat még csak most kezdődik, nem Gyárfás Tamás személye volt az egyedüli akadálya annak, hogy az úszósport megújoljon:

„Továbbra is égető szükség van a hatáskörök tisztázására, átlátható szabályokra, megfelelően alátámasztott válogatási- és forráselosztási elvekre, az edzőtáborok hozzáférhetőségének racionalizálására. Óriási feladat áll még a magyar úszósport képviselői előtt, mert az eddigi kultúrát fel kell váltsa egy demokratikusabb működés.”

Hosszú szerint most minden érintettnek erre a feladatra, illetve a 2017-es úszóvébére kell koncentrálnia, hogy a „a magyar úszósport az őt megillető helyen, a világ élvonalában maradjon.”

Hasonló gondolatokat közölt Gyurta Dániel is azután, hogy Gyárfás a héten lemondott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.