Sírva vonult vissza a brazil kapus, aki végül lemaradt arról a repülőgépről, ami lezuhant a fedélzetén a focicsapat játékosaival

A Lamia bolíviai légitársaság Avro RJ85 típusú gépe hétfőn este 77 emberrel a fedélzetén Kolumbia északnyugati részén, röviddel a medellíni nemzetközi repülőtéren tervezett landolás előtt lezuhant. A gépen utaztak a Chapecoense brazil focicsapat játékosai. A katasztrófát hatan élték túl, 19 játékos meghalt.

Mint kiderült, a gép pilótája csak az utolsó pillanatban jelezte, hogy elfogyott az üzemanyag, mivel attól félhetett, hogy bajba kerül ő is, és a légitársaság is, pedig ha időben szól, felszabadíthatták volna a légi folyosót.

A tragédia után a Chapecoense 42 éves kapusa, Nivaldo a könnyeivel küszködve jelentette be a visszavonulását. A kapus, aki 2006 óta volt a klubnál, vasárnap kihagyta a Palmeiras elleni idegenbeli meccset, hogy a klub színeiben saját közönség előtt léphessen pályára 300. alkalommal, így nem is repült el a Copa Sudamericana döntőjére. Így életben maradt, de a 300. meccset már nem fogja lejátszani. (Rangadó)

;