122 embert kellett felvinni a metróból a füst miatt a Gellért térnél

Leállították a 4-es metrót a Szent Gellért tér közelében péntek este, mert az utasok füstöt észleltek. Az embereket kikísérték az állomás felé. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerint valószínűleg a metró füstölt, de a kiérkező tűzoltók már csak enyhe füstöt észleltek.

Rendõrségi kordon a metró Szent Gellért téri állomásánál. Fotó: MTI/Lakatos Péter

A metró a Szent Gellért tér és a Fővám tér között, előbbitől majdnem húsz méterre állt meg. Biztonsági okokból mindkét állomást és a szerelvényt is kiürítették.
Az utasokat, 122 embert részben tűzoltói segítséggel kikísérték a Gellért tér felé a mentőjárdán, amely két állomást köt össze és egy szinten van a szerelvény ajtajával.

Senki nem sérült meg, a füstölés körülményeit még vizsgálják. A BKK Facebookon azt írta, a 4-es metró helyett a teljes vonalon pótlóbusz jár „áramellátási hiba miatt”. Hozzátették, hogy a Szent Gellért téren útszűkületre kell számítaniuk a Műegyetem rakpart felé tartóknak, a Nagytétény felé közlekedő 133E autóbusz pedig nem érinti a Szent Gellért tér és a Budafoki út/Karinthy Frigyes út megállót. (MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.