Mészáros Lőrincé lett az Echo TV is

Média
2016 december 02., 07:42
Orbán Viktor miniszterelnök és (egykori?) barátja, Mészáros Lőrinc a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án.
photo_camera Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Tegnap már híre ment, hogy délután az Echo TV stúdiójában és szerkesztőségében bejelentették Mészáros Lőrinc érkezését a csatornához. Kerestük is Szélest az ügyben, de ő inkább saját lapjának nyilatkozott, ahol már közös képen is pózol a tévétársaság új tulajdonosával.

Széles azt mondja az interjúban, hogy hónapok óta tárgyal Mészárossal, akivel végül csütörtök délelőtt írták alá a papírokat. Nem csak a tőkeerő miatt esett rá a választása, hanem a közös értékek vállalása (Orbán Viktor) miatt is.

link Forrás

"Mint említettem, nagyon fontos volt, hogy a leendő tulajdonossal politikailag is félszavakból értsük egymást. Mészáros Lőrinc ilyen ember."

A Videoton Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint jelenleg 2,8 millió háztartásban fogható a tévé, de van még tér a bővülésre.

Az üzletember 2005-ben alapította az Echo TV-t, eredetileg üzleti csatornaként, de az évek során egyértelmű politikai-közéleti adó lett belőle. Mióta a Hír TV a Nemzet-csoporttal együtt a kormány ellen fordult, a közmédia töltötte be a fideszes hírcsatorna szerepét.

Széles Gábor egyébként néhány hete utalt már rá, hogy megválik a televíziótól, a lapjához viszont ragaszkodik. Akkor is, most is elmondta, hogy hat éven keresztül évi 700 milliót költött a csatornára, és a Fideszre, ami most 6-800 milliós korszerűsítésre szorul, ezt viszont már nem köhögné ki.

Érdekesség, hogy az interjú nem említi, hogy a médiapiacra betört Mészáros-közeli Opimus Press-e a vevő, vagy valamely másik felcsúti érdekeltség. A cégközlönyben egyelőre nincs nyoma tulajdonosváltásnak. Ez azért sem feltétlenül lényegtelen kérdés, mert az Opimus vásárlása esetén a Gazdasági Versenyhivatal hozzájárulása is szükséges lehet.

Az Opimus Press vette meg néhány hete a Népszabadságot bezáró Mediaworkst, tucatnyi megyei lap és üzleti újság kiadóját. A Mediaworkst ma már az a Liszkay Gábor vezeti, aki korábban a Nemzet-csoport élén dirigálta a Simicska-birodalmat, és annak élén menedzselte a Hír TV-t is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.