Oroszország 30 millió dollárból épít akrobatikusrock'n'roll-központot

külföld
2016 december 09., 11:07
comments 42

A hanyatló nyugat abszurditása ellen küzdő Vlagyimir Putyin lányának kedvenc sportja az akrobatikus rock'n'roll, és ki is járta, hogy a sportág folyamatosan egyre több és több állami támogatást kapjon. Most egy sportközpontot építenek, ami nagyjából 30 millió dollárba kerül majd az orosz adófizetőknek.

A Zsavoronyki Akrobatikus Rock'n'Roll Központ Moszkva nyugati szélén épül majd, és az eddigi hírek szerint a helyi önkormányzat finanszírozza majd.

Ez lesz a világ egyetlen intézménye, ami kizárólag erre a sportra koncentrál, és a beruházásra szánt pénz mellett eltörpül az állami támogatás, amit Oroszország íjászatra vagy biatlonra költ. Oroszországban nagyjából 9000 ember űzi ezt a sportot, de a sportági stratégia még 3000 versenyzőt szeretne 2020-ig. Ehhez képest 22 ezer orosz íjászkodik, és 19 ezren biatlonoznak.

Mikor a Reuters megkérdezte a Kremlt, hogy Putyin támogatta-e a lánya ötletét, az elnök szóvivője azt mondta, hogy ez a moszkvai önkormányzat ügye, a Kremlnek semmi köze hozzá.

A Reuters által megszerzett tervek szerint a központban lesz úszómedence, konferenciaterem, gyakorlótér és szállások is, 300 főre. Az épület oldalára pedig bazinagy fehér betűkkel lesz ráírva, hogy Rock'n'Roll.

Lesz helikopterleszálló is.

(Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.