Oroszország 30 millió dollárból épít akrobatikusrock'n'roll-központot

A hanyatló nyugat abszurditása ellen küzdő Vlagyimir Putyin lányának kedvenc sportja az akrobatikus rock'n'roll, és ki is járta, hogy a sportág folyamatosan egyre több és több állami támogatást kapjon. Most egy sportközpontot építenek, ami nagyjából 30 millió dollárba kerül majd az orosz adófizetőknek.

A Zsavoronyki Akrobatikus Rock'n'Roll Központ Moszkva nyugati szélén épül majd, és az eddigi hírek szerint a helyi önkormányzat finanszírozza majd.

Ez lesz a világ egyetlen intézménye, ami kizárólag erre a sportra koncentrál, és a beruházásra szánt pénz mellett eltörpül az állami támogatás, amit Oroszország íjászatra vagy biatlonra költ. Oroszországban nagyjából 9000 ember űzi ezt a sportot, de a sportági stratégia még 3000 versenyzőt szeretne 2020-ig. Ehhez képest 22 ezer orosz íjászkodik, és 19 ezren biatlonoznak.

Mikor a Reuters megkérdezte a Kremlt, hogy Putyin támogatta-e a lánya ötletét, az elnök szóvivője azt mondta, hogy ez a moszkvai önkormányzat ügye, a Kremlnek semmi köze hozzá.

A Reuters által megszerzett tervek szerint a központban lesz úszómedence, konferenciaterem, gyakorlótér és szállások is, 300 főre. Az épület oldalára pedig bazinagy fehér betűkkel lesz ráírva, hogy Rock'n'Roll.

Lesz helikopterleszálló is.

(Reuters)