A IX. kerületben is 10 millió alatt adják egymásnak a 90 négyzetméteres önkormányzati lakásokat a fideszesek

2016 december 15., csütörtök 6:29
74

Nemcsak az V. kerületben és a Várban könnyebb olcsón lakást venni az önkormányzattól, ha valaki jól fekszik a Fidesznél, hanem a IX. kerületben is. A Magyar Nemzet szerint ugyanis a Ferencvárosban is áron alul osztogatják egymásnak a többnyire felújított önkormányzati lakásokat a Fidesz-KDNP képviselői.

A kerület LMP-s képviselője szerint a közelmúltig Bácskai János, a kerület kormánypárti polgármestere döntött az önkormányzati lakások kiutalásáról. Így az ő jóváhagyásával

bérelhet 2012 óta egy felújított, 63 négyzetméteres lakást havi 68 ezer forintért Mészáros László, aki ebben a ciklusban a Fidesz–KDNP IX. kerületi önkormányzati képviselője.

Az ingatlan.com szerint a Balázs Béla utcai lakás környékén az átlagos bérleti díjak a Mészáros által fizetett összeg háromszorosára rúgnak.

Egy másik fideszes képviselő, Görgényi Máté is egy felújított önkormányzati lakásban él a Tűzoltó utcában. A lakást a nagymamája nevére kapta meg, de a kapucsengőn már Görgényi Máté neve szerepel. A Magyar Nemzetnek Görgényi azt mondta, „úgy alakult” hogy a nagymamája nem költözött be a lakásba, helyette inkább ő lakik ott a családjával.

2012 óta havi 118 ezret fizet a 104 négyzetméteres ingatlanért.

Hasonló méretű és állapotú lakást 300-400 ezer, de akár 500 ezer forintos áron is kínálnak a IX. kerületnek ezen a részén.

Görgényi szomszédja Szabó József, a kerület volt jegyzője, aki egy 70 négyzetméteres lakást bérek a házban havim 80 ezerért.

Veres László, az előző önkormányzati ciklus egyik fidesz–KDNP-s képviselője 2014-ben még vásárolt is lakást az önkormányzattól, egy 90 négyzetméteres lakást vett meg 9,6 millió forintért. Az ingatlant még a kerület értékbecslője is 20 milliósra becsülte, a jelenlegi valós piaci értéke pedig akár 40 millió is lehet.

Veres egyébként jelenleg az önkormányzati lap felelős szerkesztője.

Kedvezményesen vett lakást a Viola utcában az előző fideszes alpolgármester, Formanek Gyula lánya is, ő egy 72 négyzetméteres felújított lakást kapott meg 8,7 millióért.

Bácskai János, a kerület polgármestere azt mondta ferencvárosi ingatlanpolitikáról, hogy náluk bizony minden a szabályoknak megfelelően történik. (Magyar Nemzet)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt