Putyinnak személyesen is köze lehetett a Clintonék elleni orosz hekkertámadáshoz

külföld
2016 december 15., 04:26
comments 56

Az amerikai NBC úgy tudja, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök személyesen is érintett az amerikai Demokrata Párt szervereit érő hekkertámadásban, aminek következtében Hillary Clinton és más magas rangú demokrata politikusok ímélváltásai kerültek nyilvánosságra. Az NBC szerint az amerikai titkosszolgálat is úgy tudja, hogy Putyin maga hozta meg azokat a kulcsfontosságú döntéseket az ügyben, hogy az ímélek mikor és hol jelenjenek meg először, majd onnan hogyan terjedjenek tovább.

Arról már több lap is beszámolt, hogy Putyin 2011 óta nem tudta megbocsátani Clintonnak, hogy - akkor még amerikai külügyminiszterként - nyíltan kritizálta az orosz parlamenti választások tisztaságát, és különböző sötét politikai machinációkkal vádolta Putyint.

A nyugati sajtó amerikai titkosszolgálati jelentésekre hivatkozva azt is közölte az elmúlt hetekben, hogy a demokraták elleni hekkertámadás mögött valószínűleg tényleg orosz hekkerek állnak, méghozzá olyanok, akiket az orosz állam irányított. A CIA szerint az oroszok célja az volt a támadással, hogy Donald Trump győzelmét segítsék az elnökválasztási kampányban. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.