636 millió forintért parkosítanak a felcsúti fociakadémián, tavacska is lesz

2016 december 16., péntek 13:25
112

Lassan kifogynak az ötletekből Felcsúton, hogy mire költsék az Orbán Viktor alapítványához érkező milliárdos felajánlásokat. 2011 óta 13 milliárd forint tao-pénz és 11 milliárdos adomány érkezett a Puskás Akadémiához.

Az mfor megírta, hogy a mostani szezonra jutó 2,9 milliárdos tao-támogatást mire is fordítják majd az organikus építészet sporttelepén. A Magyar Labdarúgó Szövetség által jóváhagyott tao-felhasználásnak köszönhetően lesz sportcsarnok és konferencia központ 1,8 milliárdért, két kispályás labdarúgó pályával, futópályával, boksz ringgel, kondigépekkel, tárgyalókkal.

És

636 millióból parkosítanak.

Nemcsak úgy bele a világba, hanem „a tervezett zöld felület jellegében, elrendezésében igazodik az Akadémia területén eddig kialakított zöldfelülethez".

Aminek a része lesz egy kerti tó kialakítása is.

Ilyen apróságok is vesznek még: pályakarbantartó gépet, fűkaszát, fűnyírót, traktort, gyepszellőztető gépet, sőt, egy Ford Tranzit Ambiente 2.2 TDCi-t is. Utóbbira azért van szükség, mert

"a stadion területe folyamatosan növekszik, új létesítményekkel bővül, a karbantartási eszközök szállításához szükséges szállítóeszköz".

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt