636 millió forintért parkosítanak a felcsúti fociakadémián, tavacska is lesz

Lassan kifogynak az ötletekből Felcsúton, hogy mire költsék az Orbán Viktor alapítványához érkező milliárdos felajánlásokat. 2011 óta 13 milliárd forint tao-pénz és 11 milliárdos adomány érkezett a Puskás Akadémiához.

Az mfor megírta, hogy a mostani szezonra jutó 2,9 milliárdos tao-támogatást mire is fordítják majd az organikus építészet sporttelepén. A Magyar Labdarúgó Szövetség által jóváhagyott tao-felhasználásnak köszönhetően lesz sportcsarnok és konferencia központ 1,8 milliárdért, két kispályás labdarúgó pályával, futópályával, boksz ringgel, kondigépekkel, tárgyalókkal.

És

636 millióból parkosítanak.

Nemcsak úgy bele a világba, hanem „a tervezett zöld felület jellegében, elrendezésében igazodik az Akadémia területén eddig kialakított zöldfelülethez".

Aminek a része lesz egy kerti tó kialakítása is.

Ilyen apróságok is vesznek még: pályakarbantartó gépet, fűkaszát, fűnyírót, traktort, gyepszellőztető gépet, sőt, egy Ford Tranzit Ambiente 2.2 TDCi-t is. Utóbbira azért van szükség, mert

"a stadion területe folyamatosan növekszik, új létesítményekkel bővül, a karbantartási eszközök szállításához szükséges szállítóeszköz".