Berci, nem akarod ezt a népszabadságost behívni? Adok neki egy röpiinterjút - mondta Orbán a brüsszeli sajtótájékoztatója után

POLITIKA
2016 december 17., 18:01
comments 159

Orbán Viktor néhány napja Brüsszelben tartott sajtótájékoztatót, amire elment a néhai Népszabadság újságírója is. Az újságírónak még mindig van érvényes brüsszeli sajtóakkreditációja, általában blogokba ír a Magyarországot érintő EU-s ügyekről. Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtósa azonban a sajtótájékoztató előtt kiküldte a teremből az újságírót, mondván, nincs már olyan lap, hogy Népszabadság.

A sajtótájékoztatón a Klubrádió riportere tiltakozott is Havasi eljárása ellen, Orbán pedig az egyik válaszában még egy sorosozós poént is megeresztett a kiküldött újságíró után, azt állítva, hogy a Népszabadság tudósítója Soros érdekeit képviseli.

Orbán azonban érezhette, hogy Havasi eljárása tényleg nincs rendben, mert a sajtótájékoztató után beszélt a kiküldött újságíróval. A HírTV kamerája meg is örökítette, ahogyan a miniszterelnök ezt megbeszélte Havasival:

link Forrás

Halmai Katalin, a kiküldött újságíró pedig
az ügyről. Ezt írta:

„Havasi az RTL Klub szerint azt állítja, hogy a hölgy — gyengébbek kedvéért: Halmai Katalin magyar állampolgár/magyar újságíró — közelmúltban végzett politikai tevékenysége választ ad a kérdésre. Mégpedig arra, hogy a kormányfő miért sejti Soros gyanús aknamunkáját a hátteremben.

Szeretném jelenteni, hogy az utóbbi időben valóban végeztem politikai tevékenységet. Többször is elmondtam nyilvános brüsszeli fórumokon, hogy a Népszabadságot nem üzleti okok miatt zárták be.

Soros György ért az üzlethez. De tessék elhinni, nem minden mondat tőle származik, amiben az üzlet szó szerepel.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.