Berci, nem akarod ezt a népszabadságost behívni? Adok neki egy röpiinterjút - mondta Orbán a brüsszeli sajtótájékoztatója után

Orbán Viktor néhány napja Brüsszelben tartott sajtótájékoztatót, amire elment a néhai Népszabadság újságírója is. Az újságírónak még mindig van érvényes brüsszeli sajtóakkreditációja, általában blogokba ír a Magyarországot érintő EU-s ügyekről. Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtósa azonban a sajtótájékoztató előtt kiküldte a teremből az újságírót, mondván, nincs már olyan lap, hogy Népszabadság.

A sajtótájékoztatón a Klubrádió riportere tiltakozott is Havasi eljárása ellen, Orbán pedig az egyik válaszában még egy sorosozós poént is megeresztett a kiküldött újságíró után, azt állítva, hogy a Népszabadság tudósítója Soros érdekeit képviseli.

Orbán azonban érezhette, hogy Havasi eljárása tényleg nincs rendben, mert a sajtótájékoztató után beszélt a kiküldött újságíróval. A HírTV kamerája meg is örökítette, ahogyan a miniszterelnök ezt megbeszélte Havasival:


Halmai Katalin, a kiküldött újságíró pedig a Tumblren osztotta meg a gondolatait az ügyről. Ezt írta:

„Havasi az RTL Klub szerint azt állítja, hogy a hölgy — gyengébbek kedvéért: Halmai Katalin magyar állampolgár/magyar újságíró — közelmúltban végzett politikai tevékenysége választ ad a kérdésre. Mégpedig arra, hogy a kormányfő miért sejti Soros gyanús aknamunkáját a hátteremben.

Szeretném jelenteni, hogy az utóbbi időben valóban végeztem politikai tevékenységet. Többször is elmondtam nyilvános brüsszeli fórumokon, hogy a Népszabadságot nem üzleti okok miatt zárták be.

Soros György ért az üzlethez. De tessék elhinni, nem minden mondat tőle származik, amiben az üzlet szó szerepel.”