Palkovics László szerint visszás, hogy olyan oktatáskutatók tiltakoznak, akik korábban kidolgozhattak oktatással kapcsolatos tanulmányokat

Az oktatásért felelős államtitkár szerint visszás, hogy olyan oktatáskutatók tiltakoznak, akik pályázati alapon korábban lehetőséget kaptak oktatással kapcsolatos tanulmányok kidolgozására.

Palkovics László oktatásért felelős államtitkár a köznevelési kerekasztal 13. ülése után tartott sajtótájékoztatón az Emmi Tükörtermében november 22-én (Fotó: Marjai János / MTI)

Az államtitkár egy más témájú budapesti sajtótájékoztatón reagált arra, hogy a Tanítanék mozgalom estére tüntetést szervez. Palkovics László szerint a tüntetők között vannak, akik 2002 és 2010, illetve 2010 és 2015 között részt vettek szakmai anyagok kidolgozásában, és akik a saját Facebook-oldalukon maguk is kétségbe vonják a PISA-teszt eredményét.

Palkovics László továbbra is arra bátorít mindenkit, aki Magyarországon fontosnak tartja az oktatás ügyét, hogy vegyen részt a közös munkában a köznevelési kerekasztalon – írja az MTI.

Egyébként pontosan 5 éve vágott bele az oktatás átalakításába az Orbán-kormány. Az azóta történt változásokból itt vontuk le a tanulságokat.