A kormány szerint a 7 milliárdos bírság ellenére is megérte kikergetni az országból a külföldi kafetériacégeket

2016 december 21., szerda 17:39
147

Az Igazságügyi Minisztérium államtitkára, Völner Pál azt mondta a HírTV-nek, hogy megérte átalakítani a kafetériapiacot, még annak ellenére is, hogy az egyik kiszorított külföldi cégnek épp most ítélt meg 7 milliárd forintnyi kártérítést a Világbank vitarendező szervezete. A magyar kormánynak ennyit kell fizetnie a Ticket Restaurant utalványokat kiadó francia cégnek, az Edenrednek.

Ezen kívül még két utalványos cég perli a magyar államot, ezek az eljárások még zajlanak. Az Edenred ügyében hozott döntés alapján ezekben az ügyekben is érdemes bírságra számítani, sőt a Sodexo több pénzt is elvihet, mint az Edenred.

„Így is megérte, hiszen a korábbi években évente huszonhárommilliárd forint profitot utaltak ki ezek a cégek. Az itt maradt összegekből pedig idősek, gyerekek nyaraltatását sikerült biztosítani az ezt követő években.”

Ezt mondta Völner államtitkár a Hír TV-nek. A nyaraltatással arra utalt, hogy a kormány a külföldi kafetériacégek kiszorítása után bevezette az Erzsébet-utalványt és a SZÉP-kártyákat, és az Erzsébet-utalványok rendszerére egész állami üdülőhálózatot húztak fel.

Az Európai Unió bírósága idén döntött arról, hogy Magyarországnak vissza kell engednie a külföldi utalványcégeket, a kormány viszont erre nem hajlandó, helyette inkább megszünteti az Erzsébet-utalványok rendszerét. (HírTV)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt