Obama az amerikai elnökválasztásba való beavatkozás miatt újabb szankciókat vezet be Oroszországgal szemben

külföld
2016 december 28., 20:58
comments 165

Miközben Barack Obama elnök 8 éves elnöki ciklusából már csak pár hét van hátra, az Obama-kormány egy utolsó lépésként még újabb szankciókat és diplomáciai lépéseket tervez Oroszországgal szemben, és ezeket csütörtökön be is jelentheti – írja a CNN.

Barack Obama és Donald Trump első találkozója a Fehér Házban, miután Trump megnyerte az elnökválasztást (Fotó: Win McNamee / Getty Images / AFP)
photo_camera Barack Obama és Donald Trump első találkozója a Fehér Házban, miután Trump megnyerte az elnökválasztást (Fotó: Win McNamee / Getty Images / AFP)

Tisztségviselők szerint a szankciók az amerikai elnökválasztásba való hackereken keresztüli orosz beavatkozásra adott válasz. Most állítólag meg is nevezhetnek konkrét orosz embereket, akik részt vettek a Demokrata Párt levelezésének feltörésében és nyilvánosságra hozatalában.

Vlagyimir Putyin az email-kiszivárogtatásokról azt mondta, hogy az amerikai Demokrata Pártnak felesleges mást vádolnia a vereségért, és Oroszország már korábban közölte, hogy minden ellenséges lépésre válaszcsapással készül. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.