Kim Dzsongun újévi beszédében bejelentette, hogy országa nemsokára interkontinentális rakétát tesztel

külföld
2017 január 01., 06:35
comments 96

Észak-Korea egy interkontinentális ballisztikus rakéta próbaindítása előtti utolsó szakaszban van - mondta újévi beszédében Kim Dzsongun észak-koreai vezető.

„A Koreai Népi Demokratikus Köztársaság erősíteni fogja katonai potenciálját, ha az Egyesült Államok nem hagy fel agresszív politikájával” - hangsúlyozta tévés beszédében Kim Dzsongun. Arról is beszélt, hogy országa kitart „a gazdaság párhuzamos fejlesztésének és az elrettentő nukleáris potenciál erősítésének irányvonala” mellett.

Kim Dzsongun egy 2016 februári rakétateszten (AFP PHOTO / North Korean TV via YONHAP)
photo_camera Kim Dzsongun egy 2016 februári rakétateszten (AFP PHOTO / North Korean TV via YONHAP)

Észak-Korea utoljára 2016. február 7-én hajtott végre kísérleti rakétaindítást, szeptemberben pedig kísérleti atomrobbantást. Az észak-koreai atomtesztek komoly nemzetközi feszültséget szültek, de nem úgy tűnik, hogy Phenjant különösebben meghatnák az eleve éhező országra kivetett további nemzetközi szankciók. (MTI, Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.