110 millió forinttal emelte a Népszava kiadójának tőkéjét Puch László cége

Média
2017 január 2., 19:00
comments 16

Puch László, akit a magyar média általában „az MSZP legendás pénztárnokának” szoktak nevezni, de olyan régen volt már ő az MSZP legendás pénztárnoka, hogy senki nem emlékszik már, mit jelent pontosan ez a titulus. Legyen elég annyi, hogy Puch László egy gazdag MSZP-s vállalkozó. Puch Bécsben bejegyzett cége, a 70 ezer euró jegyzett tőkéjű Horizont Handels und Industrie AG tavaly megvette a Népszavát és a Vasárnapi Híreket kiadó XXI. század Média Kft-t a korábbi tulajdonos Geomédia Zrt-től.

Puch most a hvg szerint 110 millióval emelte a XXI. század Média Kft. tőkéjét.

December végén a vállalkozó már beszélt arról, hogy komoly tőkeinjekciót tervez a médiabirodalmába, azt várja ugyanis, hogy a Népszabadság beszántása után a Népszava példányszáma megnövekedik és a lap szerepe komolyan megnő. Az utóbbi hónapokban ez a jóslat nagyjából be is jött, a Népszava példányszáma 50 százalékkal nőtt, igaz, nem is volt túl magas a bázisérték. (hvg.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt