Rétvári szerint semmi különös nincs abban, hogy a kórházi vezetők csak minisztériumi jóváhagyással nyilatkozhatnak

Egészségügy
2017 január 02., 17:11
comments 112

Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője írásbeli kérdéssel fordult az egészségügyért is felelős Emberi Erőforrások Minisztériumához (Emmi). Arra volt kíváncsi, hogy miért kell minisztériumi engedély a kórházak vezetőinek ahhoz, hogy újságíróknak nyilatkozzanak. Szabó szerint ez a gyakorlat a pártállami időket idézi, és egyetlen célja, hogy a kormány eltitkolhassa, milyen katasztrofális a helyzet a magyar egészségügyben.

Életkép a Markóth Ferenc Kórházból.
photo_camera Életkép a Markóth Ferenc Kórházból.

A kérdésre Balog Zoltán miniszter nevében Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára válaszolt. Mégpedig azzal, hogy a kórházakéhoz hasonló nyilatkozattételi rend szinte minden nagy állami intézményben működik, a kórházigazgatók nyilatkozatainak engedélyezése pedig semmilyen üggyel nem hozható összefüggésbe, nem akarnak titkolni semmit, egyszerűen így működik a rendszer.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.