Külön kérvénnyel, függetlenként versenyezhetnek csak az orosz atléták

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) egy kicsit enyhítette az orosz versenyzők eltitlását a nemzetközi versenyektől, de továbbra sem loboghat az orosz zászló a stadionokban.

Az orosz versenyzőket még 2015 novemberében zárták ki, mert rengetegen és szervezetten doppingoltak. Leaglább 200 orosz atléta érintett az államilag szervezett doppingolásban.

Eddig csak olyan oroszok indulhattak nagy versenyeken (így a riói olimpián is, összesen egy fő), akik nem Oroszországban élnek.

Két lebukott orosz futó, a Londonban aranyérmes Marija Szavinova és bronzérmes Jekatyerina Pojsztogova. AFP PHOTO / FRANCK FIFE

Mostantól külön kérvénnyel már oroszországiak is jelentkezhetnek, de minden kérelmezőt nagyon alaposan átvizsgálnak, úgy a múltjukat, mint a jelenüket. És ők sem orosz, hanem semleges színekben lesznek kénytelenek rajtkőhöz, vagy a sportáguknak megfelelő kezdőponthoz állni. (MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.