Nihilizmus: elképesztő indoklással szórnak el most már 7,25 milliárdot csak az olimpiai pályázat tanácsadására

sport
2017 január 04., 10:56
comments 256

Azt írja az Index, hogy az Európai Unió hivatalos lapjában megjelentett közlemény szerint a Budapest 2024 Nonprofit Zrt. nettó 1 491 495 000 forinttal megemeli az olimpia budapesti pályázat elkészítéséhez szükséges külső szakmai tanácsadói feladatok ellátására fordított összeget. Így az (áfát nem számítva) 5 762 847 242 forintról 7 254 342 242 forint lett ez a költség, sőt 9 hónap alatt már 40 százalékkal nőttek a tanácsadási költségek.

photo_camera A mongol birkózóedző örömében levetkőzve szabályt sért a riói olimpián (Fotó: Toshifumi Kitamura / AFP)

Már önmagában teljesen felháborítóak azok az irdatlan összegek, amik a vizes vébére és a 2024-es olimpiai pályázatra eddig elmentek, de a mostani „tanácsadási” költségnövekedés indoklása már tényleg elképesztően pofátlan (szinte nihilista):

„A Felek a nemzetközi sportszövetségek és a NOB előre nem látható követelményeiből, valamint a római olimpiai pályázat (előre nem látható) visszavonásából eredő többletfeladatokra tekintettel megemelik az eredeti megbízási díj összegét.”

Mégis miféle súlyos többletfeladatokat jelent, hogy eggyel kevesebb vetélytárs maradt? Csak nem maga Hoffmann Rózsa a tanácsadó, aki hasonlóan gondolkodott, amikor arról beszélt, hogy a kisebb választék olcsóbb tankönyveket eredményez?

Egyébként nem: a tanácsadást az angliai székhelyű M-Intergrated Solution Ltd., a PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft. és a svájci Lagardere Sports Geneva SA koncessziója végzi – írja az Index.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt