Szijjártó szerint nem közpénzből ment Andy Vajna Eximbankos hitele

POLITIKA
2017 január 05., 20:35
comments 99

A jobbikos Sneider Tamás kérdezett írásban az Eximbank Andy Vajnának folyósított hiteléről, amire Szijjártó Péter válaszolt. A külügyminiszter szerint azontúl, hogy minden rendben volt, és semmi látnivaló, kijelenti, hogy

"az Eximbank igazgatósága arról tájékoztatott, hogy az Ön által említett hitelkihelyezés közpénzt nem érintett."

Ezek szerint az Eximbanknál két számla és széf lehet: a közpénzes és a nem közpénzes.

Andy Vajna előbb a Tv2 megvásárlásához kapott

az eredetileg exportfinanszírozást célzó Eximbanktól egy 6,7 milliárd forintos hitelt. Majd 1,2 értékű forgóeszköz hitelről kötött szerződést a csatorna és a Külgazdasági és Külügyminisztérium felügyelete alatt működő hitelintézet.

A kormány év végi pénzosztása amúgy az Eximbankot sem kerülte el,

feltőkésítésére 47 milliárd forintot csoportosítottak át.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.