Darabokra szedték Messi szobrát Buenos Airesben

MŰVÉSZET
2017 január 10., 18:46
comments 40


Tavaly júniusban leplezték le az ötszörös aranylabdás argentin félisten, Lionel Messi egész alakos szobrát hazája fővárosában, erre fél évvel később vandálok már félbe is törték a művet, letépték a torzót, a fejet, és a karokat is, és vitték magukkal a testrészeket.

A támadás motivációi egyelőre homályosak: nem világos, hogy valakik pénzzé akarták-e tenni a bronzelemeket, vagy csak nehezen bocsátották meg a Barca sztárjának, hogy a válogatottban elég harmatosan teljesít, előbb bejelentette visszavonulását, aztán végül mégis a folytatás mellett döntött.

A szobor a Paseo de la Gloriát, azaz a győztesek utcáját díszítette, több más argentin sportsztár szobrával együtt. A város vezetői már jelezték, hogy megkezdik a szobor újjáépítését. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.