Majdnem elhangzott a köztévén, hogy szar a magyar oktatás, de hála Istennek, idejében kivágták a kritikus mondatokat

Média
2017 január 14., 16:16

A közszolgálati tévék pompás flottájában evező Petőfi TV felkért egy, a Youtube-on népszerű vloggert, hogy csináljon egy anyagot a tanulásról és a továbbtanulási lehetőségekről. Ebben az anyagban a srác a képernyőn megjelenő kérdésekre válaszol. Azt mondta az Indexnek, hogy amikor leadta az anyagot, a Petőfi TV-nél nagyon elégedettek voltak vele, és nem volt arról szó, hogy ki fognak belőle vágni részeket.

Adásba azonban mégis csak megvágva került a műsor.

Az eredeti verzióban ugyanis a „Miért fontos iskolába járni?” kérdésre ez volt a válasz:

Szögezzük le, hogy a magyar oktatási rendszer botrány: motivációvesztett, kiégett tanárok tanítanak elavult módszerek alapján. Persze tisztelet a kivételnek. Sosem ránk voltak kíváncsiak, hanem arra, hogy megtanultuk-e az adott dolgot vagy sem. De még ennek ellenére is fontos iskolába járni: megtanít az alapokra, nagyjából tisztában leszel azzal,. hogy mi érdekel, és mi az, amiben jó vagy. Az iskolában hihetetlen erő van, hisz a jövő generációi ott képződnek egy adott országnak.”

A Petőfi TV-nél azonban valamiért úgy gondolták, hogy a vastaggal szedett mondatok nem kellenek ebbe a műsorba. A vlogger szerint az általa felvett anyagból kizátólag ezt a részt vágták ki. (Index.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.