Mégsem megy Koszovóba a szerb irredentavonat

külföld
2017 január 14., 19:13
comments 42

Aleksandar Vucic szerb kormányfő utasítására még Szerbia területén megállították azt a személyvonatot, amit a koszovói kormány tiltakozása ellenére szombaton indítottak ünnepélyesen Koszovó többségében szerbek lakta északi részébe.

Vucic rendkívüli belgrádi sajtótájékoztatóján azt mondta, azért állíttatta le a vonatot, hogy elkerüljön egy valószínű, nagyobb konfliktust.

Hashim Thaci koszovói elnök utasította Skender Hyseni belügyminisztert és Shpend Maxhuni rendőrfőkapitányt, hogy még a koszovói határon minden áron tartóztassák fel a Belgrádból Észak-Mitrovicába tartó vonatot, aminek megindítását Pristina provokációnak és szuverenitása agresszív megsértésének nyilvánított.

A koszóvóiak baja annyi, hogy a Szerbiából indított vonat oldalán húsz nyelven szerepel a Koszovó Szerbia része felirat.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.