430 milliót költ a kínai gyógymódok terjesztésére a kormány

Egészségügy
2017 január 17., 18:18
comments 261

Rétvári Bence még 2015 októberében az Ősi tudás új utakon című konferencián beszélt arról, hogy Magyarországon jönne létre a hagyományos kínai gyógyászat térségbeli központja, amely lefedné a gyógyítás, a kutatás és a képzés teljes vertikumát a Baltikumtól a Balkánig.

Úgy tűnik, a kormány tényleg komolyan gondolja az ötletet. Egy kedden megjelent kormányhatározatban kapott utasítást arra Balog Zoltán, Varga Mihály és Szijjártó Péter, hogy rendezzék meg a 3. Kína – KKE Országok Egészségügyi Miniszteri Találkozót. A szervezésbe be kell vonniuk az állam kizárólagos tulajdonában álló Közép- és Kelet-Európai Hagyományos Kínai Gyógyászati, Oktató- és Kutatóközpont Nonprofit Kft.-t is.

Ezen felül a nemzetgazdasági miniszternek a külgazdasági és külügyminiszterrel együttműködve még a találkozóhoz kapcsolódó egészségipari kiállítást is le kell szerveznie.

A kínai gyógymódokkal fogllakozó rendezvényre a kormány 430,54 millió forintot biztosít a 2017-es költségvetés egészségügyi ellátási és fejlesztési feladatokra szánt keretéből.

A tervek szerint a találkozó eredményeként államközi megállapodás születik a Rétvári Bence által is emlegetett hagyományos kínai gyógyászati központ felállításáról és elhelyezéséről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.