Macedónia példát mutat: STOP SOROS mozgalom indult a civil szervezetek ellen

külföld
2017 január 18., 19:27
comments 163
photo_camera Soros György (AFP PHOTO / BRENDAN SMIALOWSKI)

Kifogyhatatlan piaca van az Oroszországból indult civilezésnek Európában: Magyarország és Lengyelország után Macedóniában is nekiment az uralkodó párt Soros Györgynek, és az által támogatott szervezeteknek, miután Nikola Gruevski, a kormányzó VMRO-DPMNE párt miniszterelnöke kiakadt a külföldi finanszírozású civilek miatt.

A különbség az, hogy a balkánon nincs ez az alakoskodás, ott egyből arcba mondják, ha valami nem tetszik. Gruevski már decemberben, rögtön miután megnyerte a választásokat, az ország sorostalanítását, és a külföldi zsoldosok felelősségre vonását tűzte ki egyik legfontosabb feladatként. Alig egy hónappal később

SOS, azaz STOP OPERATION SOROS MOVEMENT

néven indítottak mozgalmat a kormánybarát újságírók, egész pontosan a Nenad Mircevski a helyi Magyar Idők, a Republika honlapjának főszerkesztője és Nikola Srbov, a szintén Gruevski-párti Kurir újságírója.

photo_camera Budapest, 2016. november 18...Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Nikola Gruevszkit, Macedónia azóta újra megválasztott miniszterelnökét a Parlament Nándorfehérvári terménél 2016. november 18-án...MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Vár mindenkit az SOS, aki átlát a Soros-szitán, és kész harcolni a civil szektort maga alá gyűrő és kisajátító háttérhatalom ellen. Első lépésükben arra készülnek, hogy bemutassák és megértessék nagyközönséggel a magyar származású milliárdos kártékony macedóniai tevékenységét.

Az ellenzék egyik vezetője, Gjorge Spasov attól tart, hogy a kormány egészen a falig megy a civilek ellen, és simán betiltatja az Open Society Foundation helyi állásait, és ha teheti, nem áll meg a politikai ellenfeleinek felszámolásáig sem.

A Balkan Insight a kontextus kedvéért idézi Németh Szilárd Fidesz-alelnök civiltakarítós megjegyzéseit, és Orbán Viktor álláspontját az európa bevándorlást katalizáló Soros Györgyről. (Balkan Insight)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt