Macedónia példát mutat: STOP SOROS mozgalom indult a civil szervezetek ellen

külföld
2017 január 18., 19:27
Soros György (AFP PHOTO / BRENDAN SMIALOWSKI)
photo_camera Soros György (AFP PHOTO / BRENDAN SMIALOWSKI)

Kifogyhatatlan piaca van az Oroszországból indult civilezésnek Európában: Magyarország és Lengyelország után Macedóniában is nekiment az uralkodó párt Soros Györgynek, és az által támogatott szervezeteknek, miután Nikola Gruevski, a kormányzó VMRO-DPMNE párt miniszterelnöke kiakadt a külföldi finanszírozású civilek miatt.

A különbség az, hogy a balkánon nincs ez az alakoskodás, ott egyből arcba mondják, ha valami nem tetszik. Gruevski már decemberben, rögtön miután megnyerte a választásokat, az ország sorostalanítását, és a külföldi zsoldosok felelősségre vonását tűzte ki egyik legfontosabb feladatként. Alig egy hónappal később

SOS, azaz STOP OPERATION SOROS MOVEMENT

néven indítottak mozgalmat a kormánybarát újságírók, egész pontosan a Nenad Mircevski a helyi Magyar Idők, a Republika honlapjának főszerkesztője és Nikola Srbov, a szintén Gruevski-párti Kurir újságírója.

Orbán Viktor miniszterelnök  fogadja Nikola Gruevszkit, Macedónia azóta újra megválasztott miniszterelnökét a Parlament Nándorfehérvári terménél 2016. november 18-án.
photo_camera Budapest, 2016. november 18...Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Nikola Gruevszkit, Macedónia azóta újra megválasztott miniszterelnökét a Parlament Nándorfehérvári terménél 2016. november 18-án...MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Vár mindenkit az SOS, aki átlát a Soros-szitán, és kész harcolni a civil szektort maga alá gyűrő és kisajátító háttérhatalom ellen. Első lépésükben arra készülnek, hogy bemutassák és megértessék nagyközönséggel a magyar származású milliárdos kártékony macedóniai tevékenységét.

Az ellenzék egyik vezetője, Gjorge Spasov attól tart, hogy a kormány egészen a falig megy a civilek ellen, és simán betiltatja az Open Society Foundation helyi állásait, és ha teheti, nem áll meg a politikai ellenfeleinek felszámolásáig sem.

A Balkan Insight a kontextus kedvéért idézi Németh Szilárd Fidesz-alelnök civiltakarítós megjegyzéseit, és Orbán Viktor álláspontját az európa bevándorlást katalizáló Soros Györgyről. (Balkan Insight)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.