A Goldman Sachs Frankfurtba és New Yorkba költöztetheti át több ezer alkalmazottját Londonból

külföld
2017 január 19., 07:32
comments 74

A Goldman Sachs amerikai befektetési bank azt fontolgatja, hogy a londoni City-ben dolgozó alkalmazottjaiból mintegy ezer főt Frankfurtba helyezne át amiatt, hogy Nagy-Britannia elhagyja az Európai Uniót.

A Handelsblatt című német gazdasági lap szerint a Goldman Sachs 6 ezer fős londoni gárdájának a felét New Yorkba és a kontinentális Európába, részben Frankfurtba irányítaná át, de növelné dolgozóinak a számát például Varsóban is.

AFP PHOTO / Daniel LEAL-OLIVAS
photo_camera AFP PHOTO / Daniel LEAL-OLIVAS

A napokban a UBS azt közölte, hogy 5 ezres londoni állományából ezer főt érinthet a Brexit, a HSBC pedig arról számolt be, hogy mintegy ezer dolgozóját Párizsba helyezi át.

Korábban a Morgan Stanley londoni leépítéséről is lehetett pletykákat hallani. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.