Koblenzi jobbosok: Az angolszászok már felébredtek, most mi jövünk

Internacionálét tartottak az internacionalizmust megvető európai pártok vezetői szombaton, a németországi Koblenzben.

A házigazda a német AfD párt volt, amely nagyon készül rá, hogy szeptemberben parlamenti mandátumot szerezzen.

A vendégek között volt Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front elnöke, aki idén elnökválasztáson méretteti meg magát. Ott volt Geert Wilders holland politikus, aki a tavaszi parlamenti választásra készül, és ott volt Matteo Silvani, az olasz Északi Liga elnöke, és persze Frauke Petry mint házigazda, az AfD vezetőjeként.

Mindannyian arra készülnek, hogy hamarosan hatalomra jutnak. Azt tervezik, hogy megszüntetik az eurót, visszaállítják a határok ellenőrzését, és ha nem is azonnal oszlatnák fel az EU-t, jelentősen csökkentenék a brüsszeli intézmények jogköreit.

Rajongással beszéltek Donald Trumpról, üdvözölték a Brexitet, és ahogy Le Pen fogalmazott, "az angolszászok már felébredtek, most mi jövünk". Abban bíznak, hogy a "hazafias erők" hamarosan átveszik a kontinens irányítását.

A találkozóról számos európai szerkesztőség újságíróit kitiltották, mert a szerkesztőségek szerintük nem tartották be az utóbbi időben az újságírás szabályait. A kitiltottak között volt többek köpéldáua az ARD német tévécsatorna is.

Német szakszervezetek ellentüntetést szerveztek, ahol az Örömódát, az EU himnuszát énekelték.