Egy elhagyatott detroiti stadion lett a csaló Volkswagenek temetője

2017 január 25., szerda 11:18
76

Mikor az Egyesült Államokban kipattant az azóta dízelbotrányként elhíresült ügy, és kiderült, hogy egy rakás Volkswagennel eleve csaltak a károsanyag-kibocsátási teszteken, a német gyár elkezdte visszavásárolni az Egyesült Államokban eladott dízelautóit.

Most több száz ilyen visszavásárolt autó várja a sorsát Detroitban, a Detroit Lions focicsapat régi, elhagyatott stadionjának parkolójában. A Jalopnik újságírója el is ment a Pontiac Silverdome-nak nevezett stadionhoz, hogy megnézze az autókat, és az általa készített fotók szerint jelenleg is folyamatosan szállítja oda az autókat a Volkswagen.

De a cég nem csak itt tartja a visszavásárolt autókat, több ezer Volkswagen áll egy elhagyatott kaliforniai légibázison is. Erről a Norton Air Base nevű helyről a Google 2016 augusztusában készített felvételeket az utcaképéhez, és azon már látszanak is az autók:

Ráadásul egy baltimore-i kikötőben is tárolnak autókat. (Jalopnik)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt