Az áldozathibáztató kampányvideó miatt lemondott a Magyar Rákellenes Liga elnöke

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

„Alulírott dr. Bittner Nóra ezúton tájékoztatom Önöket, hogy a mai nappal elnöki tisztségemről azonnali hatállyal lemondok. A döntésem oka a kialakult negatív sajtó visszhang, amely a Magyar Rákellenes Liga céljaival gyökeresen ellentmondó üzenetet tulajdonít a kampányfilmnek, amelyben az 1%-os adó felajánlására hívjuk fel a lakosság figyelmét. Bár a film készítése nem egyszemélyes döntésemen alapult, elnökként kötelességemnek érzem a kialakult helyzetért vállalni a felelősséget”

– közölte a Magyar Rákellenes Liga, ami korábban bocsánatot is kért azután, hogy az adó-egyszázalékos reklámfilmje miatt tiltakozáshullám indult. A szándékosan sokkolónak szánt reklámfilmben (amit azóta levettek) egy bírónő egy börtönőr modorában förmed egy rákbeteg férfire, hogy az életmódja miatt rákbetegségre ítéli.

A helyzetet csak súlyosbította, hogy Bittner Nóra elnök – egyben onkológus orvos – a TV2-ben egyáltalán nem értette, mi a baj az egésszel, és mindenféle adattal próbálta igazolni, hogy sokszor a rákosok tehetnek arról, hogy megbetegednek. Emiatt most lemondott.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.