Az áldozathibáztató kampányvideó miatt lemondott a Magyar Rákellenes Liga elnöke

Egészségügy
2017 január 27., 8:57
comments 128

„Alulírott dr. Bittner Nóra ezúton tájékoztatom Önöket, hogy a mai nappal elnöki tisztségemről azonnali hatállyal lemondok. A döntésem oka a kialakult negatív sajtó visszhang, amely a Magyar Rákellenes Liga céljaival gyökeresen ellentmondó üzenetet tulajdonít a kampányfilmnek, amelyben az 1%-os adó felajánlására hívjuk fel a lakosság figyelmét. Bár a film készítése nem egyszemélyes döntésemen alapult, elnökként kötelességemnek érzem a kialakult helyzetért vállalni a felelősséget”

– közölte a Magyar Rákellenes Liga, ami korábban bocsánatot is kért azután, hogy az adó-egyszázalékos reklámfilmje miatt tiltakozáshullám indult. A szándékosan sokkolónak szánt reklámfilmben (amit azóta levettek) egy bírónő egy börtönőr modorában förmed egy rákbeteg férfire, hogy az életmódja miatt rákbetegségre ítéli.

A helyzetet csak súlyosbította, hogy Bittner Nóra elnök – egyben onkológus orvos – a TV2-ben egyáltalán nem értette, mi a baj az egésszel, és mindenféle adattal próbálta igazolni, hogy sokszor a rákosok tehetnek arról, hogy megbetegednek. Emiatt most lemondott.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt