Az izsáki polgármester azt állítja, nem ő lakik az uniós pénzből épült vadászházban, csak néha hosszabb időt tölt el ott

POLITIKA
2017 január 27., 08:33
comments 136

Bár Mondok József az N1 Tv-nek elismerte, hogy az uniós pénzből épített vadászpanziójában lakik, a Baon.hu-nak most mégis tagadta, hogy ez életvitelszerűen ott élne. A polgármester a megyei lapnak azt mondta, „a mellette lévő vadaskert, valamint az ingatlan biztonságának, gondozásának feladatai miatt gyakran jelen vagyok a területen. Azonban olyankor, ha hosszabb időt töltök ott, a birtokon belül erre a célra kialakított helyen tartózkodom”.

link Forrás

Szerdán megírtuk, hogy Mondok József egyik cége, a Mondok Kft. 2014-ben EU-s forrásra pályázott a Darányi Ignác Terv egyik pályázatán, és nyert is 35 millió forintot egy vadászház építésére.  A vadászpanzió azért volt gyanús, mert bár a vadászpanziót nyilvántartásba vették az izsáki önkormányzat honlapján, de Mondokék sosem hirdették, hogy az ingatlanba vendégeket várnak, és az interneten ma sincsen nyoma máshol, hogy a vadászházban meg lehetne szállni.

Ennek ellenére most azt állította, hogy voltak nála vendégek, és az erről szóló dokumentációt már át is adta az Államkincstár munkatársainak, akik szerda óta vizsgálják az ügyet. Mondok hozzátette, főleg magyar vendégei voltak, akiknek jelentős többségét a Kiskunsági Nemzeti Parkhoz tartozó Kolon-tó szépségei vonzották oda.

Pénteken az is kiderült, hogy Mondokék egy másik faluba, Karádra még több EU-s pénzből építtetett olyan vadászpanziót, amit nem nagyon hirdetnek .

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.