Az izsáki polgármester azt állítja, nem ő lakik az uniós pénzből épült vadászházban, csak néha hosszabb időt tölt el ott

2017 január 27., péntek 8:33
144

Bár Mondok József az N1 Tv-nek elismerte, hogy az uniós pénzből épített vadászpanziójában lakik, a Baon.hu-nak most mégis tagadta, hogy ez életvitelszerűen ott élne. A polgármester a megyei lapnak azt mondta, „a mellette lévő vadaskert, valamint az ingatlan biztonságának, gondozásának feladatai miatt gyakran jelen vagyok a területen. Azonban olyankor, ha hosszabb időt töltök ott, a birtokon belül erre a célra kialakított helyen tartózkodom”.

Szerdán megírtuk, hogy Mondok József egyik cége, a Mondok Kft. 2014-ben EU-s forrásra pályázott a Darányi Ignác Terv egyik pályázatán, és nyert is 35 millió forintot egy vadászház építésére.  A vadászpanzió azért volt gyanús, mert bár a vadászpanziót nyilvántartásba vették az izsáki önkormányzat honlapján, de Mondokék sosem hirdették, hogy az ingatlanba vendégeket várnak, és az interneten ma sincsen nyoma máshol, hogy a vadászházban meg lehetne szállni.

Ennek ellenére most azt állította, hogy voltak nála vendégek, és az erről szóló dokumentációt már át is adta az Államkincstár munkatársainak, akik szerda óta vizsgálják az ügyet. Mondok hozzátette, főleg magyar vendégei voltak, akiknek jelentős többségét a Kiskunsági Nemzeti Parkhoz tartozó Kolon-tó szépségei vonzották oda.

Pénteken az is kiderült, hogy Mondokék egy másik faluba, Karádra még több EU-s pénzből építtetett olyan vadászpanziót, amit nem nagyon hirdetnek .

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt