Hétfőn személyesen találkozik a leukémiás kislány apja a budapesti rendőrfőkapitánnyal

Bucsek Gábor főkapitány

Holnapután, hétfőn találkozik egymással a húszéves Opeljük használata miatt a szmogriadó alatt megbüntetett, a kisgyerekekük rákkezelésére Budapestre érkezett dunantúli család és Bucsek Gábor vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya. A randevúra azért kerül sor, mert Bucsek szombat reggel szokatlanul érzelmes nyílt levélben kereste meg a családot, amiben ilyeneket írt:

Hiszem, vallom, hirdetem: szmogriadó ide vagy oda, környezetvédelmi osztályba sorolás miatt Budapest egyetlen rendőre nem sújt pénzbírsággal egy olyan édesapát, aki kezelésre szállította beteg kislányát. 

és ami azzal ért véget, hogy 

Három napja töprengek, mit tehet egy ilyen helyzetben a budapesti főkapitány. Röviden és tömören, semmit. Bucsek Gábor azonban igen: kész vagyok saját pénzemből kifizetni a kirótt bírságot, ha és amennyiben meggyőződhetem arról, hogy mindez az ismerős beszámolója szerint történt.

Várom a bírságolt jelentkezését!

Beszéltem az imént a család képviselőjével, aki elmesélte, hogy nemrég valóban beszéltek telefonon a felek, sőt meg is állapodtak egy hétfői személyes találkozóban. 

Elkiabálni korai lenne, de jól alakul az ügy a jelek szerint.