A budapesti rendőrfőkapitány kifizette a büntetést a rákos kislány apjának

bűnügy
2017 január 30., 11:01
comments 204

A rendőrségen találkozott egymással az a vidéki apa, akinek a sztoriját a 444 írta meg, és Bucsek Gábor budapesti főkapitány.

A húszéves Opeljét vezető férfit azután büntették meg, hogy négyéves kislányát kemoterápiás kezelésre hozta egy budapesti kórházba, ahol az előzetes tervekkel ellentétben ott kellett tartaniuk a gyereket. Az egyedül hazainduló apát az őt leintő rendőr 15 ezer forintra büntette meg, annak ellenére, hogy a férfi - állítása szerint - megmondta neki, hogy a gyereke gyógykezelése miatt járt Budapesten és hogy az ülésén ott fekszenek a kezelést igazoló dokumentumok. Az apa szerint a rendőr visszautasította, hogy belenézzen a papírokba.

A nagy port kavart ügy legmeglepőbb - és legmeghatóbb - eleme az volt, hogy Bucsek főkapitány a police.hu-n közölt hétvégi nyílt levélben osztotta meg a nyilvánossággal az eset miatt átélt vívódásait. A budapesti főrendőr végül azt írta, hogy ha személyesen is meg tud bizonyosodni a sztori valódiságáról, akkor - magánemberként - kifizeti a családnak a 15 ezres büntetést.

Hiszem, vallom, hirdetem: szmogriadó ide vagy oda, környezetvédelmi osztályba sorolás miatt Budapest egyetlen rendőre nem sújt pénzbírsággal egy olyan édesapát, aki kezelésre szállította beteg kislányát.

- fogalmazott Bucsek.

A 444 úgy értesült, hogy a beharangozott találkozó hétfőn délelőtt meg is történt Budapesten. Az apa és a főkapitány elbeszélgettek, aminek a végén a történtekről megbizonyosodó Bucsek - magánemberként - valóban ki is fizette a büntetés összegét. 

Úgy tudjuk, hogy a család nem szeretné többszörösen is visszakapni a pénzt, ezért már fel is vették a kapcsolatot a neki gyűjtő volt mentősofőrrel és társaival. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.