A TEK nem hagyja, hogy kifütyüljék Putyint a Kossuth téren

Vlagyimir Putyin orosz elnök biztonságára hivatkozva a Parlament tág környékét szigorú zár alá veszi a Terrorelhárítási Központ február másodikán. Lesz minden, motozás, gyanús személyek, tárgyak, autók elszállítása, csak az ottlakók juthatnák át a kordonon.

Csakhogy az Együttnek érvényes területfoglalási engedélye van a Kossuth tér és az Alkotmány utca sarkára, ahol este hattól tüntetni akarnak az orosz elnök és Orbán Viktor szövetsége ellen. A sípos tiltakozást mindenképpen meg akarják tartani, a TEK bejelentett zárja ellenére. 

A TEK parancsokának levelet írt Szigetvári Viktor, az Együtt pártelnöke. Ebben megjegyezi, hogy „a területfoglalási bejelentésünk minden törvényi előírásnak megfelel, mindezt a rendőrségi visszaigazolás is elismeri, kifogással pedig a január 9-án tett bejelentéssel kapcsolatosan senki sem élt”. Ezért nem szívesen látják a TEK-et a lefoglalt területen és azt bárki elől lezárják.

„A tüntetéshez való alkotmányos jogunk gyakorlását nem írhatja felül egy TEK-szabályzat”

- írja Szigetvári.

Juhász Péter alelnök azt írta: Jogszerűen a TEK nem zárhatja le a tüntetés helyszínét, ezért mindenképpen ott lesznek, „akkor is, ha vízágyúkkal próbálnak megakadályozni ebben.”