14 volt népszabadságos igazolt Puch László médiabirodalmába

Média
2017 február 1., 14:48
comments 89

Batka Zoltán, Boda András, Czene Gábor, Csepelyi Adrienn, Danó Anna, Doros Judit, Hargitai Miklós, Hárs Kata, Hompola Krisztina, Horváth Gábor, Marnitz István, N. Kósa Judit, Kispéter Csaba és Urbán Csilla február 1-től a Népszavánál folytatja, és a következő hetekben még négy újságíró érkezik a szerkesztőségbe - írja közleményében a baloldali lap. 

A Népszava, a Vasárnapi Hírekkel és a Szabad Földdel együtt még decemberben került Puch László és Simon Dénes közös cégének tulajdonába. Utóbbi két lapnál már korábban munkába állt a szintén egykori népszabadságos Kőműves Anita és Tanács István, ezzel összesen 20 volt népszabadságos kapott munkát kiadó XXI. Század Média Kft.-nél. Négy újságírót nyugdíjazott a lap, ők a továbbiakban valószínűleg külsős szerződéssel írnak tovább az újságokba. 

"A terv része a Népszava és a Vasárnapi Hírek szerkesztőségeinek integrálása, március közepére a lap teljes szerkezeti és formai megújítása, valamint a szombati lapszám összevonása" - írják.

Az összevont szerkesztőbizottságot (a céget Puchnak eladó, a Geomédia Kft. tulajdonosa) Horváth László vezérigazgató vezeti majd, Németh Péter, a Népszava, Kertész Anna, a Vasárnapi Hírek főszerkesztője, és a most érkezett Horváth Gábor, a Népszava felelős szerkesztője lesz még a bizottság tagja.

A Népszava átalakulásával a 444 is részletesen foglalkozott, írtunk arról, hogy Puchék számítanak állami hirdetésekre, és meglepetésre Németh Péter maradt a Népszava főszerkesztője. 

A szerkesztőbizottság élére eredetileg szánt Gál J. Zoltán végül távozott a Vasárnapi Hírek éléről, búcsúzó szerkesztőségi írásában pedig ő is azt sejttette, hogy a nagy pártok kiegyeztek a jelenlegi vezető szerkesztők személyében, és ennek fejében érkezhetnek állami hirdetések a lapokhoz. (Népszava)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt