Kiszorította a Kossuth térről Orbán és Putyin kifütyülőit a TEK

politika
2017 február 02., 09:30
comments 236

Juhász Péter videón jelentkezett be a Facebookon, miután a rendőrség - a TEK utasítására - nem engedte be az Alkotmány utca Kossuth téri sarkához őt és aktivistáit. 

Pártjának az Együttnek elvileg érvényes területfoglalási engedélye volt a helyszínre, hogy este 6-tól füttykoncerttel tüntethessenek Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin románca ellen. 

link Forrás

A TEK csak az érvényes területfoglalást követően jelezte, hogy szigorú zár alá veszik a Parlament környékét, amit csak az ott lakók közelíthetnek majd meg. 

Később közleményben jelezték, hogy az intézkedés "nem jelenti egyetlen demonstráció megtiltását sem, de lehetőséget biztosít a védett személyek biztonságának garantálása és a közlekedési útvonalak biztosítása érdekében számos rendőri intézkedés bevezetésére."  

Az Együtt jogi álláspontja mindvégig az volt, hogy a TEK nem zárhatja le a tüntetés helyszínét. Most mégis ez történt, Juhászékat a rendőrök nem engedik be a terrorelhárítás utasítására hivatkozva.

A tüntetést ettől függetlenül megtartják a legközelebb eső, a TEK által lezárt területen kívül eső helyen, a Markó utca és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkán. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.