Kiszorította a Kossuth térről Orbán és Putyin kifütyülőit a TEK

2017 február 2., csütörtök 9:30
244

Juhász Péter videón jelentkezett be a Facebookon, miután a rendőrség - a TEK utasítására - nem engedte be az Alkotmány utca Kossuth téri sarkához őt és aktivistáit. 

Pártjának az Együttnek elvileg érvényes területfoglalási engedélye volt a helyszínre, hogy este 6-tól füttykoncerttel tüntethessenek Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin románca ellen. 

A TEK csak az érvényes területfoglalást követően jelezte, hogy szigorú zár alá veszik a Parlament környékét, amit csak az ott lakók közelíthetnek majd meg. 

Később közleményben jelezték, hogy az intézkedés "nem jelenti egyetlen demonstráció megtiltását sem, de lehetőséget biztosít a védett személyek biztonságának garantálása és a közlekedési útvonalak biztosítása érdekében számos rendőri intézkedés bevezetésére."  

Az Együtt jogi álláspontja mindvégig az volt, hogy a TEK nem zárhatja le a tüntetés helyszínét. Most mégis ez történt, Juhászékat a rendőrök nem engedik be a terrorelhárítás utasítására hivatkozva.

A tüntetést ettől függetlenül megtartják a legközelebb eső, a TEK által lezárt területen kívül eső helyen, a Markó utca és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkán. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt