Egy rakás magyar vállalkozó ghánai utazását támogatja az egyik Matolcsy-alapítvány

gazdaság
2017 február 06., 18:57
comments 122

A Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank egyik alapítványa, a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány (PADI) egy teljes magyar üzleti delegáció ghánai útjához ad támogatást. A 24.hu szerette volna megtudni azt is, hogy pontosan mennyit adnak erre a célra, de a PADI csak későbbre ígért választ.

Az ötnapos utat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Szubszaharai Tagozata szervezi. A résztvevők a ghánai magyar nagykövetség által szervezett fórumokon és üzletember-találkozón vehetnek részt Accrában, Ghána fővárosában.

A nagykövetség szerint főként a vízgazdálkodásban, az egészség- és az építőiparban lehet Ghánában perspektíva a magyarok számára.

A delegáció tagjainak 50 százalékos kedvezmény jár az öt csillagos accrai Kempinski hotelben.

Ghánával a Külügyminisztérium is foglalkozik, 2014-ben kereskedőházat alapítottak ott,m az Eximbank pedig egy 40 millió dolláros hitelkeretet hozott létre a ghánai piacra vágyó magyar vállalkozásoknak.

A PADI egyébként alakulásakor 41,8 milliárd forintos vagyont kapott az alapítványt létrehozó Magyar Nemzeti Banktól. (24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.