Egy rakás magyar vállalkozó ghánai utazását támogatja az egyik Matolcsy-alapítvány

gazdaság
2017 február 06., 19:57

A Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank egyik alapítványa, a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány (PADI) egy teljes magyar üzleti delegáció ghánai útjához ad támogatást. A 24.hu szerette volna megtudni azt is, hogy pontosan mennyit adnak erre a célra, de a PADI csak későbbre ígért választ.

Az ötnapos utat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Szubszaharai Tagozata szervezi. A résztvevők a ghánai magyar nagykövetség által szervezett fórumokon és üzletember-találkozón vehetnek részt Accrában, Ghána fővárosában.

A nagykövetség szerint főként a vízgazdálkodásban, az egészség- és az építőiparban lehet Ghánában perspektíva a magyarok számára.

A delegáció tagjainak 50 százalékos kedvezmény jár az öt csillagos accrai Kempinski hotelben.

Ghánával a Külügyminisztérium is foglalkozik, 2014-ben kereskedőházat alapítottak ott,m az Eximbank pedig egy 40 millió dolláros hitelkeretet hozott létre a ghánai piacra vágyó magyar vállalkozásoknak.

A PADI egyébként alakulásakor 41,8 milliárd forintos vagyont kapott az alapítványt létrehozó Magyar Nemzeti Banktól. (24.hu)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.