A KDNP örömmel veszi, hogy a kormány abortuszmentes kórházakat támogat

politika
2017 február 10., 08:24
comments 218

Lázár János a csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy Bethesda Kórház és a Budai Irgalmasrendi Kórház a kormánytól kapott 7,8 milliárdos támogatásért cserébe vállalja, hogy felújított osztályokon nem végeznek abortuszt és nem fogadnak el hálapénzt.

A KDNP pénteken külön közleményben reagált a hírre:

A KDNP örömmel veszi, hogy a kormány támogatja egy olyan nőgyógyászati centrum létrejöttét, ahol nem végeznek majd abortuszokat és nem fogadnak el hálapénzt. 

Az élet feltétlen tisztelete megkívánja a megfogant élet védelmét is. Külön üdvözöljük az üzenetértékű intézkedés kapcsán, hogy - legalább ebben az intézményben - ott, ahol az apró gyermekek világra jönnek, nem fognak terhesség-megszakításokat is végezni. 

A magyar egészségügy rendbetételének és etikai tisztaságának elérése felé vezető úton pedig dicséretes a hálapénz elfogadását megtiltó feltétel. Bízunk benne, hogy minden szempontból innovatív és az anyák igényeit teljes mértékben kiszolgáló egészségügyi egység kezdi meg hamarosan a munkáját!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.