A BKV kivonja a forgalomból a Solaris-Skoda trolikat

közlekedés
2017 február 13., 13:02
comments 108

Véletlenszerűen kinyílik az ajtajuk, így biztonsági okokból a BKV kivonja a forgalomból a Solaris-Skoda típusú trolibuszokat - áll a BKK-BKV frissen kiadott közleményében. A trolik helyett a garanciális hiba kijavításáig buszok járnak az érintett vonalakon.

photo_camera Solaris-Skoda buszok önműködő ajtóval. Fotrrás: Wikipedia

A közelmúltban néhány esetben előfordult, hogy a Solaris-Skoda trolibuszok ajtaja a járművezető közbeavatkozása nélkül, magától kinyílt. Személyi sérülés egyszer sem történt, de utasbiztonsági okokból az üzemeltető BKV a hiba végleges megszüntetéséig a teljes Solaris-Skoda flottát ideiglenesen kivonja a forgalomból.

Az intézkedés 36 járművet érint.

HAsonló Solaris-Skoda típusú trolik közlekednek egyébként Debrecenben is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.