A kiskorú veszélyeztetésével gyanúsított körmendi volt KDNP-s alpolgármester megtartja a képviselői mandátumát

POLITIKA
2017 február 13., 16:19
comments 136

Független képviselőként továbbra is megtartja mandátumát Körmend lemondott KDNP-s alpolgármestere.

Szabó Ferenc igaztalan pletykáknak, tudatos rágalmaknak tartja a magánélete miatt őt érő támadásokat, azokat a közeledő választásoknak és „mások szemében szálkát jelentő” kutatásainak tulajdonít.

Szabó Ferenc, a városi önkormányzat sajtóreferensén keresztül közölte az MTI-vel:

„Az ügyemben a vizsgálat folyamatban van, aminek ideje alatt nem kívánok arról nyilatkozni. Az alpolgármesteri lemondásommal is segíteni szeretném, hogy a kérdés mielőbb tisztázódjon. Önkormányzati képviselői mandátumomat megtartom. Tetteimért mindig felelősséget vállaltam, a jövőben is ezt kívánom tenni.”

A politikus egy héttel ezelőtt azzal indokolta lemondását, hogy a magánéletében történt változások és más munkafeladatai megszaporodása miatt nem tudja tovább betölteni az alpolgármesteri tisztet. Megerősítette, hogy január 27-én lemondott a KDNP-ben viselt tisztségeiről is.

Kedden a nyugat.hu azt írta, hogy Szabó Ferencnek azért kellett lemondania, mert egy 16 éves diáklánnyal tart fenn évek óta viszonyt, aki korábban a tanítványa volt abban a körmendi általános iskolában, ahol tanít.

Szabó Ferenc
photo_camera Szabó Ferenc - Fotó: Körmend.hu

Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t arról tájékoztatta, hogy kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt, ismeretlen tettessel szemben indult nyomozás. A szóvivő korábban elmondta, hogy egy magánszemély tett feljelentést az ügyben.

Az MTI hétfőn KDNP-s forrásból úgy értesült, hogy Szabó Ferenc kilépett a pártból, más forrásból pedig úgy tudja, hogy szabadságon van, nem jár be az iskolába.

A volt körmendi alpolgármester a magyar őstörténetet kutatja, szerkesztője és társszerzője egyebek között a Szkíták – hunok – magyarok című kötetnek – írja az MTI.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.