A választási bizottság elutasította Szigetvári amiatti kifogását, hogy rendőrök és közteresek álltak az Együtt aláírásgyűjtő pultjai elé

POLITIKA
2017 február 13., 17:21
comments 94

Miután a múlt kedden a Határ útnál rendőrök és közterület-felügyelők álltak az Együtt aláírásgyűjtő pultjai elé, Szigetvári Viktor, az Együtt Országos Politikai Tanácsának elnöke kifogást nyújtott be a Fővárosi Választási Bizottsághoz.

photo_camera Fotó: Együtt Pesterzsébet-Kispest, 16 sz vk / Facebook

Szerinte a közterület-felügyelők magatartása alkalmas arra, hogy a támogató aláírások gyűjtésének az Nsztv. 45. § (1) bekezdésében rögzített szabadságát korlátozza, mivel a sorfal már önmagában is nehezítette az aláírásgyűjtő pulthoz való eljutást, az pedig hogy a sorfalat egyenruhás közterület-felügyelők alkották, kifejezetten azt a látszatot keltette, hogy az aláírásgyűjtő pulthoz rendészeti jellegű intézkedés miatt nem lehet odamenni.

A Fővárosi Választási Bizottság ma elutasította ezt a kifogást.

Mivel Szigetvári Viktor szerint olyan intézkedés történt, amivel akadályozták az aláírásgyűjtést, ez pedig a Kúria gyakorlatát is figyelembe véve jogsértő, ezért fellebbezést nyújt be a határozat ellen a Nemzeti Választási Bizottsághoz – közölte a párt.

A rendőrök az esetről azt közölték: nem az aláírásgyűjtést akadályozták, hanem körözött személlyel szemben intézkedtek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt