Az izsáki polgármester a karádi vadászkuckója építésekor tízmillióval akarta átverni a Vidékfejlesztési Hivatalt

POLITIKA
2017 február 16., 05:00
comments 77

A jobbikos Sneider Tamás kérdezte a Miniszterelnökséget vezető minisztert az izsáki polgármester 

burjánzó lakásügyeiről.

Mondok Józsefről előbb az derült ki, hogy EU-s pénzből épített egy vadászpanziót, amibe aztán beköltözött, majd az, hogy a fiával közös cége, az Agro-Wild Kft. Karádon húzott fel egy vadászpanziót uniós pénzből, amibe szintén lehetetlen szobát foglalni.

Lázár János válaszából kiderül, hogy cikkünk megjelenése utáni második napon már fel is keresték a Magyar Államkincstár munkatársai Mondokot, és jegyzőkönyvet vettek fel a látogatáson tapasztaltakról. 

"A jegyzőkönyvre a Mondok Kft. vezetőjének a kézhezvételtől számítva nyolc napja volt reagálni, amely lehetőséggel élt is. Jelenleg ennek a vizsgálata zajlik"

- írja Lázár. 

A másik, a karádi nem létező panziónál eggyel furább a helyzet: a miniszter válasza szerint az Agro-Wild Kft. által épített magánszálláshely esetében az akkori Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal az utolsó kifizetési kérelem megküldésekor végzett helyszíni ellenőrzést,

"ahol az egyes elszámolni kívánt tételek kapcsán talált eltéréseket. Ezeket az ügyféllel szemben akkor érvényesítették, így a támogatási kérelemben szereplő 49,5 millió forint helyett végül 40, 8 millió forint került kifizetésre."

Majd Lázár hozzáteszi:

„Egyéb, a működésre vonatkozó szabálytalanságot ott, akkor nem találtak.”

Tehát Karádon a Mondok-család bemutatta a tuti receptet:

  1. Építs uniós pénzből egy panziót, ami nem lesz panzió.
  2. Verd át a finanszírozót is, hogy maradjon cash a befőttesben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt