Nem tudnak több gyereket fogadni a fővárosi kórházak intenzív osztályai

2017 február 19., vasárnap 9:01
266

A fővárosi kórházak gyerek intenzív osztályai már nem tudják fogadni lélegeztető gépre szoruló betegeket, mert az utóbbi időben annyira megnőtt a csecsemő és kisgyermek korú, azonnali lélegeztetésre szoruló, hörgőgyulladásos betegek száma - írja a Népszava

A megtelt ágyak miatt az országos tisztifőorvos előre láthatóan a jövő hét közepéig nem engedi, hogy máshol ellátható intenzíves beteget a régióba hozzanak. Erre az  körlevélben utasította az egészségügyi intézményeket. 

A minisztérium szerint  amióta az Országos Mentőszolgálat végzi az intenzív ágyak nyilvántartását, most fordult elő először ilyen szükséghelyzet. Számításaik szerint korlátozást várhatóan a jövő hét közepéig tartják fenn. Ugyanakkor az égési és a speciális szakellátást igénylő gyermekek számára, továbbra is biztosítják az ország egész területéről az ellátást a fővárosi kórházak. 

Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója a lapnak azt mondta, hogy hetek óta lebegett ez a krízis felettük, már az utóbbi napokban is többször egyeztettek a gyermekkórházak egymással, ki, mikor és mennyi beteget tud ellátni a saját intenzív osztályán. A főigazgató szerint azonban attól nem kell tartani, hogy a fővárosi gyermekkórházak körzetébe tartozó gyerekeket nem látják el. „Ha ide behoznak a sürgősségire egy gyereket, ha földön egy matracon, de akkor is el fogjuk látni”- mondta. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt